İşçi Partili Tgb’den Dolmabahçe Sarayı Önünde `abdülmecid` Protestosu

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen, ‘Vefatının 150.

İşçi Partili Tgb’den Dolmabahçe Sarayı Önünde `abdülmecid` Protestosu
yılında Sultan Abdülmecid ve Dönemi’ adlı sempozyumu protesto eti. Saray önünde toplanan TGB’liler, temsili Padişah kıyafeti giyerek tiyatro gösterisi sundu.
TGB üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, ‘Vefatının 150. yılında Sultan Abdülmecid ve Dönemi’ adlı sempozyumu protesto etmek için Dolmabahçe Sarayı önünde toplandı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde grup `Yeni Ortaçağ`a İtaat Etmeyeceğiz` yazılı pankart açtı. ‘Ortaçağ`a geri dönmeyeceğiz’ yazılı dövizler taşıyan grup, hükümüt ve Başbakan Erdoğan aleyhine sloganlar attı.

Basın açıklaması öncesi padişah kıyafeti giyen bir eylemci tiyatro gösterisi yaptı. Daha sonra grup adına bir açıklama yapan TGB İstanbul İl Başkanı Hüseyin Çobanoğlu, Atatürk`ün dünyaya gözlerini yumduğu Dolmabahçe’de,Cumhuriyet düşmanlarının toplandığını öne sürerek, “ Cumhuriyet`in cenaze namazını kılanlar, doğaldır, Osmanlı`yı devlet katında anarlar. Muhteşem Osmanlıya dönüş görünümü altında, Ortaçağ’a geri dönülmektedir. Bu, anlatıldığı gibi İmparatorluğa değil, geriye dönüştür. Osmanlı`yı yüceltenler, kulluk düzenini kuranlardır, saltanatlarını ilan etmek isteyenlerdir. Osmanlıyı özleyenler, bilimi yok etmeye çalışanlardır, halkı hurafelerle karanlıkta boğanlardır. Osmanlı’yı diriltme girişimine göz yummayacağız. Yeni Ortaçağ’a itaat etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
Grup basın açıklamasının ardından bir süre Başbakan’ın geçeceği güzergah önünde bekledi. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri de cadde önüne bir set oluşturarak güvenlik önlemi aldı. Bir süre bekleyen grup Başbakan’ın konvoyu geçmeyince dağıldı. Grubun ayrılmasından kısa bir süre sonra Başbakan’ın içinde bulunduğu konvoy geniş güvenlik önlemleri altında caddeden geçerek Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ne gitti.