Hastane Faresini, Hasta Kılığına Giren Timler Yakaladı

İzmir`de bir kişi, çeşitli hastanelere refakatçi gibi girip personel odalarından çanta ve cüzdan çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Zanlıyı yakalamak isteyen sivil timler, günlerce hastanelerde hasta kılığında dolaştı. Tepecik Eğitim ve Araştırma, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde hırsızlıkların artması üzerine, kılıktan kılığa girerek görev yapan güven timleri harekete geçti. Önce güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, zanlının görüntüsüne ulaştı.

Bir hafta bütün hastanelerde gece gündüz görev yapan Güven timleri, kamera kayıtlarından eşkali belirlenen A.K.`yi (39), Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne yine hırsızlık için geldiği sırada yakaladı. Zanlının aksak yürüyüşü, polisin işini kolaylaştırdı. A.K.`nin üst aramasında, bir hemşireye ait cüzdan ve şahsi eşyalar çıktı. Aynı hastaneden çalınan başka hemşirelere ait beş cüzdan ve şahsi eşyaların da çöpe atıldığı belirlendi. İlk sorgusunda suçunu itiraf eden zanlı A.K.`nin, üç hastaneden ilk belirlemelere göre hemşireler Özlem Arslan, Neriman Ertürk, Meryem Yılmaz, Filiz Baykara, Zehra Ateş, Hanife Arıcı ve Seda Orçın`ın çantaları, cüzdanları, binlerce lira paraları ve çok sayıda cep telefonu çaldığı öne sürüldü. Söz konusu hemşireler de karakola giderek zanlıdan şikayetçi oldu. Zanlının karıştığı olay sayısının artabileceği kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.