Değirmen Taşları Artık Sokakları Süslüyor

Gelişen teknolojiye yenik düşen su ve yel değirmenlerinin taşları artık günümüzde sokak süsü olarak kullanılıyor.

Değirmen Taşları Artık Sokakları Süslüyor
Bunlardan birisi de Edremit’in Kızılkeçili köyü sokaklarını süslüyor.
Yıllardır yel ve su değirmenlerinde buğday öğütmekte kullanılan tarihi taşlar, teknolojinin gelişmesiyle değirmenlerin modernleşmesi sonucu günümüzde sokak süsü olarak kullanılmaya başlandı.
Uzun yıllar bir değirmende buğday öğüterek bulgur elde etmekte kullanılan değirmen taşları, Edremit Körfezi’nde kimi kentlerin şehirlerarası otogarlarını süslerken, kimi kentlerde meydan süsü olarak kullanılıyor.
Edremit’e bağlı Kızılkeçili köyünde çocuk parkının bulunduğu meydanlık alanda süs olarak kullanılan eski değirmen taşları, köye turistik gezi için gelenlerin ilgisini çekiyor.

Kızılkeçili Muhtarı Ali Deveci, “Köyümüz Edremit’in doğal güzellikleriyle önplana çıkan turistik bir köy. Biz de köyümüzü ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere doğal güzelliklerimizin yanı sıra kültürel değerlerimizi de tanıtmayı amaç edindik. Bu sebeple geçmişte yel ve rüzgar değirmenlerinde kullanılan değirmen taşlarının tarihin bir parçası olduğuna inanarak bunları köyümüzde sergiledik. Köyümüze gelenler bu taşlara yoğun ilgi gösteriyor.” dedi.