Bakkallardan hırsızlık yapan şahıslar, saniye saniye kaydedildi

Sakarya`da iki ayrı bakkaldan yapılan hırsızlıklar, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Bakkallardan hırsızlık yapan şahıslar, saniye saniye kaydedildi
Sakarya`da yaşanan iki farklı hırsızlık olayı, güvenlik kameraları ile saniye saniye kaydedildi. Hırsızlık olaylarının ilki, Hendek ilçesine bağlı Yeşilyurt Beldesi`nde yaşandı. M.T.`ye ait bakkalın önüne gelen giren biri maskeli, diğeri ise maskesiz iki hırsız, kepengin kilidini keserek içeri giriyor. Bu esnada dışarıda araçta bulunan ve 6 kişi oldukları belirlenen hırsızların da çevre de gözcülük yapıyor. Olay sırasında fırında çalışan bir kişi, bakkalın kapısının açık olduğunu görünce önce duraklıyor.`Kimse var mı` diye seslenen işçiyi gören hırsızlardan biri, fırın işçisinin yanına geliyor. Hırsız ile işçi arasında çıkan tartışma büyüyünce bu kez araçta bulunan diğer hırsızlar da işçinin yanına geliyor. Hırsızların kalabalık olduğunu gören fırın işçisi, çareyi uzaklaşmakta buluyor. Hırsızlar bakkaldan 4 bin TL değerinde sigara ve bozuk paraları çalarak kayıplara karışıyor.

Daha sonra Yeşilyurt beldesine bağlı Hacıkışla köyünde bir bakkal dükkanına giren hırsızlar, C.Ç.`nin yaklaşık 3 ay önce bankadan çektiği 12 bin liralık kredi ile aldığı sigaraları da benzer bir yöntemle çalıyor. İşyerinden bir adet dizüstü bilgisayar, 1 adet kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait 3 kutu mermi de çalınıyor.

Havanın aydınlanmasıyla beraber işyerine gelen iki bakkal soyulduğunu anladı. Soluğu jandarmada alan esnaflar, hırsızların bulunmasını istedi. Yeşilyurt Beldesi`nde bakkal dükkanı bulunan M.T., " Hırsız içeri girdiğinde güvenlik kamerası kablosu sandığı kabloyu koparıyor. Ancak koparttığı kablo güvenlik kamerası kablosu değil. Kameranın kayıtta olmadığını zanneden zanlı rahat rahat dolaşarak kasadan bozuk para olarak 300 TL ve 4 bin TL değerinde sigara alıyorlar. Bu olay sırasında fırında çalışan birişçi bakkalın kapası açık olduğunu görüyor. Ama kalabalık hırsızlar nedeniyle bir şey yapamıyor" dedi. İşyerine, "Allah`ını seven sigara ve kontör veresiye istemeyin" yazısı asan diğer bakkal C.Ç. ise, "Biz veresiye verdiğimiz zaman bile sıkıntı yaşarken, düştüğümüz hale bakın" dedi. Dertli bakkal, hırsızlara beddua etti.

Jandarma ekipleri, kamera kayıtlarını alıp çalışma başlattı. Hırsızlık olaylarıyla ilgili soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA