Antalya Altın Portakal Film Festivali Kokteyl İle Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl 48`incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Atatürk Kültür Parkı`nda düzenlenen resepsiyonla başladı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali Kokteyl İle Başladı
Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV tarafından bu yıl 48`incisi tertiplenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Atatürk Kültür Parkı`nda düzenlenen resepsiyonla başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Başkanı Mustafa Akaydın ile eşi Günseli Akaydın`ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona Yeşilçam`ın unutulmaz isimleri ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyona Ahu Tuğba, kızı Ahu Anjelik Alojtonj ile katılırken; Selda Alkor, Halit Akçatepe, Süleyman Turan, Salih Güney, MuratSoydan, Yılmaz Köksal gecede yer alan isimler oldu. Atatürk Kültür Parkı`ndaki resepsiyona ayrıca, festivalin onur konuğu dünyaca ünlü sanatçı Rustam Ibragimbeyov ve İranlı Yönetmen ve Oyuncu Niki Karimi katıldı

Gecede Türk pop müzik sanatçısı Gül Erda, 48`inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali`nin `Ve Kadın Dünyaya Dokundu` başlığında belirlenen `yaralı yüzle` katıldı. Makyöz Corci`nin sağ gözü, kaşı ve dudakların kenarlarına yaptığı makyajla dayak yemiş bir kadını canlandıran Erda, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek istediğini söyledi.

Gecede Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, yarım asırlık bir tarihe doğru emin adımlarla ilerleyen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali`nin 48 yıl içinde büyüyerek kök salmasına rağmen, her yıl yeni doğmuş bir bebeğin heyecanını hissettiklerini ifade etti. Bu yıl ki festivalin `kadın` odaklı hazırlandığını belirten Başkan Akaydın, tüm dallardaki jüri üyelerinin kadınlardan oluştuğunu belirtti.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali`nin yurt dışındaki sinema dünyasına kayıtsız kalmasının söz konusu olamayacağını vurgulayan Akaydın, "Yanı başımızda bin yıllık komşumuz İran`da sinema emekçilerinin yaşadıklarına kayıtsız kalamayız. Aramızda bulunan İran`da yasaklı Yönetmen Niki Karimi, onur konuklarımızdan. Davet ettiğimiz ama hapiste tutulduğu ve yurt dışına çıkışı yasaklandığı için festivale katılamayan İranlı yönetmenler Jafar Panahi ve Mojtaba Mirtahmasb`a, özgürlük taleplerimiziburadan haykırıyoruz. Niki Karimi şahsında onları bir kez daha selamlıyorum. Daha özgür Türkiye, daha adil dünya temennisiyle keyifli bir festival diliyorum" dedi.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkan Akaydın ve İranlı sinemacı Niki Karimi, üzerinde `Yasaksız Sinema Yasaksız Panahi ve Mirtahmasb` yazılı kartpostalları Ankara`daki İran Büyükelçiliği`ne gönderilmek üzere imzaladı. İkili, daha sonra Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali`nin ödülü dev Venüs heykeline imza attı. Geceye katılanlar da üzerinde Altın Portakal Film Festivali`nin bu yılki simgesi olan `martı` fotoğrafı bulunan balonları İranlı sinemacılara özgürlük talebiyle havaya uçurdu. KIRMIZI HALI 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film festivali çerçevesinde Cam Piramit`te düzenlenen ``Onur Ödülleri`` törenine sanatçılar kırmızı halıdan yürüyerek geçti. Kırmızı halıda yürüyen sanatçılara Antalyalılar büyük ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA