Ugandalı Bakanlar, İskenderun`da fabrika ve eğitim Ttsislerini gezdi

Ugandalı 4 bakan ve milletvekillerinden oluşan heyet, Hatay'ın İskenderun ilçesinde iki günden bu yana temaslarda bulunuyor.

Ugandalı Bakanlar, İskenderun`da fabrika ve eğitim Ttsislerini gezdi

Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD)’nin davetlisi olarak İskenderun’a gelen heyet, bazı fabrika ve eğitim tesislerinde inceleme yaptı. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Bülent Seküçoğlu ile görüşen Uganda heyeti, İskenderun’un sosyo ekonomik yapısı hakkında bilgi aldı.
KİSİAD Başkanı Tamer Eker ve dernek yöneticileri, Ugandalı heyeti İskenderun’u gezdirdi. İskenderun’da faaliyet gösteren Gülen Koleji`ni de ziyaret eden heyet, eğitim sistemi hakkında bilgi aldı. Ugandalılar, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası`nda işadamlarıyla toplantı yaptı. Toplantıya katılan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, "Uganda’nın çok ciddi yatırımlara, Türk insanının her alanda elini uzatmasına ihtiyacı var. Yıllarca Allah’ın vermiş olduğu o güzel imkanlar kullanılmamış, insanlara da bunların nasıl kullanılacağı öğretilmemiş.” dedi.
KİSİAD heyeti adına konuşma yapan Başkan Tamer Eker, ağustos ayında Uganda’ya giderek Ramazan çadırı açtıklarını, Uganda`da çok iyi karşılandıklarını kaydetti. Eker, "Uganda’dan İskenderun’a öğrenciler getirdik ve 5 ay süre ile kentimizde onları misafir ettik. Türkçe öğrenmelerini sağladık. Amacımız iki ülke arasında ticari ve kültürel ilişkileri güçlendirmek.” dedi.
Toplantıda Uganda heyeti adına konuşma yapan Etik Bakanı Simon Lokodo, "Ülkemizde A`dan Z`ye kadar Türklerin yönettiği okullar var." şeklinde konuştu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası`nda düzenlenen toplantıya AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mehmet Binbay, KİSİAD Başkanı Tamer Eker, Özel Nesim Eğitim Hizmet Kurumları Genel Müdürü Cuma Balcıoğlu, işadamları, sanayiciler ve davetliler katıldı.

Uganda heyetinde ise Uganda Ticaret Bakanı David Wakikona, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bright Ruvamirwama, Arazi Bakanı Achieng Sarah, Jinya Milletvekili Grace Moses Baryeko, Bududa Milletvekili Khaiza Sustine, Uganda Çevre Düzenleme Kurulu Başkanı Tom Okurrut, Uganda’nın başkenti Kampala Belediye Başkanı Erias Lukwago ve Nkumba Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lokman Cinar yer aldı.