Ak Parti`li Türel: Terörün Panzehiri Demokratikleşmedir

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, terörün panzehirinin demokratikleşme olduğunu söyledi.

Ak Parti`li Türel: Terörün Panzehiri Demokratikleşmedir
Türel, daha çok demokrasi ve daha çok bireysel insan haklarının, hem terörü önleyeceğine hem de beraberinde şeffaflık ve hesap verebilirliği güçlendireceğine vurgu yaptı. Türel, terörizmle mücadelede, uygun güvenlik tedbirlerinin yanı sıra terörizm karşıtı strateji ve perspektiflerin birlikte katkı koyacağını kaydetti.

Menderes Türel, İtalya’nın Palermo kentinde Akdeniz Parlamenter Asamblesi Genel Kurulu’nda, “Terörizm Karşıtı Yeni Strateji ve Perspektifler” konulu sunum yaptı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin Türkiye’de terörizm adına ciddi önlemler aldığını vurgulayan Türel şöyle konuştu: “Şunu söylemek isterim ki, 2008 yılında Malta’da gerçekleştirilen ‘Terörizme Karşı Özel Kuvvet Toplantısı’nda fikir birliği ile kabul edilen terörizm tanımlaması, 2009 yılında İstanbul’da, 4. Akdeniz Parlamenter Asamblesi Genel Kurulu’nda Yansıma Grubu tarafından da kabul edilen terörizmin tanımlamasıdır. Terör uzmanlarının da katılımları ile birlikte tüm Akdeniz Parlamenterler Asamblesi delegelerinin aralarında geçen uzun süren tartışma ve oturumlar ile bu sonuca varılmıştır. Fakat maalesef, uluslararası platformda bu sonuç kabul edilebilirlik kazanamamıştır. Bu çerçevede ele alındığında, bu olumsuzluk, terörizm ile mücadele de en büyük engeldir.”
Terörden arınmış bir toplumda yaşanmak isteniyorsa, terörizmle mücadelede uygun güvenlik stratejilerinin yanı sıra, demokrasinin ve demokratikleşme sürecinin en etkili araç olacağını vurgulayan Türel, “Demokrasi, aynı zamanda terörizmle mücadelede önemli olan saydamlığı da beraberinde getirmektedir. 2006 yılında kabul edilen Birleşmiş Milletler (BM) Küresel Terörizmle Mücadele Stratejisi’ni uygulamak adına bireysel ve toplumsal adımların atılması için Akdeniz Parlamenter Asamblesi üye devletlerin BM sistemi ile daha koordineli çalışmasına gereksinim duyulmaktadır.” diye konuştu.