62 Saat Sonra Enkazdan Kurtarılan Genç: Umudu Hep İçimde Taşıdım

Van’da yaşanan depremin enkazından 62 saat sonra kurtarılan üniversite öğrencisi Eyüp Erdem (20), her uyandığında içinde kurtulacağına dair umut taşıdığını söyleyerek, “Allah’a şükürler olsun ki yardım edip beni kurtardılar.

62 Saat Sonra Enkazdan Kurtarılan Genç: Umudu Hep İçimde Taşıdım
” dedi.
Depremde mucizevi şekilde kurtulanlardan birisi de üniversite öğrencisi Eyüp Erdem. Erciş’te 6 arkadaşıyla kaldıkları evde depreme yakalanan ancak dışarı doğru kaçarken merdiven aralığında yıkılan binanın altında kalan Eyüp Erdem, tam 62 saat sonra hayata döndü.

100. yıl Üniversitesi Erciş Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü öğrencisi Erdem’in ayağında ve vücudunun çeşitli noktalarında hasarlar tespit edildi. Üniversite öğrencisi Van’da yapılan ilk tedavisinin ardından dün akşam uçak ambulansla Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi.

Doktorlar depremzede Eyüp Erdem’in durumunun iyi olduğunu, kısa sürede sağlığına kavuşacağını açıkladı. Enkaz altından çıkan genç üniversite öğrencisi yaşadıklarını şöyle anlattı: “Biz Erciş Meslek Yüksek Okulu’nda okuyorduk. Deprem anı gelmeden önce kitap okuyorduk, sohbet ediyorduk. Birden sallanmaya başladık. Paniğe kapıldık ve herkes gibi dışarı çıkmaya çalıştık. Başarmak üzereydik ama zaman yetmedi. Kapıyı açacağımız sırada ev üstümüze çöktü, kendimizi hissetmemeye başladık."
Depremden 62 saat sonra kendisine ulaşıldığını ve enkazın altından çıkarıldığını dile getiren Erdem, enkaz altında geçirdiği 62 saat boyunca kurtarılacağına dair ümidini hep canlı tuttuğunu anlattı.
Erdem şöyle konuştu: "Oradan çıkarmaları biraz zor oldu. Çünkü bütün enkaz üstümdeydi. Yardım ettiler oradan çıkardılar. Sedyeye bırakıp ambulansa götürdükleri zaman yani gözlerim kapanıyordu yine kendimde değildim. Bir tek hissettiğim bir şey vardı o da ayağımın bacağımın ağrısı, kaburgalarımın ağrısı. Kısacası vücudumun ağrısı. Bundan başka bir şey hatırlamıyorum. Her uyandığım zaman içimde hep bir his vardı. Kurtaracaklar bana yardım edecekler diye düşünüyordum. Hiçbir zaman moralimi yitirmedim, umudumu kesmedim. Allaha şükürler olsun ki yardım ettiler, beni oradan çıkardılar. Allah hepsinden razı olsun.”
Erdem`in babası Mustafa Erdem ise kurtarma çalışması yapanlara ve devlete teşekkür etti. Oğluna deprem deprem olduktan sonra ulaşmak isteğini telefonuna ulaşamayınca da hemen Erciş’e gittiğini anlatan baba Erdem, "Gittiğimde ne bina, ne çocuk kalmıştı. Hayat bitmişti. Günlerce bekledik. 62 saat sonra çocuğum kurtuldu. Allah devletimizden de milletimizden de razı olsun. Çocuğumu kurtardılar.”
Ortopedi Uzmanı Dr. Salih Yıldırım ise hastanın genel durumunun iyi olduğunu belirterek, “Hastamız buraya dün akşam geldi. İlk önce göğüs cerrahisi tarafından takibe alındı. Şuan ki genel durumu bize devredildikten sonra iyi. İlgili bölümler takip ediyor. Oradaki uzun bir süre 3 güne yakın deprem altında enkaz altında kaldı için tabi belli bir vücutta besin ve sıvı değerlerinde kayıp olmuş. Ona yönelik ilaç tedavisinin yanında besin tedavisini de alıyor. Onları ilgili bölümleri takip ediyoruz. Bizim açımızdan ayağında bir şişme dolaşımda bir bozulma sıkıntısı vardı. Ona yönelik dün akşam acil müdahalemizde de bulunduk. Şuanda dolaşım takibimizi yapıyoruz. Hastanın genel durumu da gördüğünüz gibi iyi. Şuuru da açık.” şeklinde konuştu.