Deprem Kurbanı Selen Öğretmen Toprağa Verildi

Van`da meydana gelen depremde hayatını kaybeden öğretmen Senem Aka, memleketi Eskişehir`de toprağa verildi.

Deprem Kurbanı Selen Öğretmen Toprağa Verildi
Görev yaptığı Muş`un Malazgirt ilçesinden hafta sonu tatilini geçirmek üzere polis memuru eşi Halil Aka ile gittiği Van`ın Erciş ilçesinde bir kafede otururken meydana gelen depremde enkaz altında kalarak ölen Senem Aka`nın (23) cenazesi, memleketi Eskişehir`e getirildi. Aka`nın cenazesi baba ocağına getirilince annesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu

Cenazeye Aka`nın eşi Halil Aka, babası Erdal, annesi Sultan, ağabeyi Semih ve kız kardeşi İrem Sivrikaya, yakınları, Vali Kadir Koçdemir, Odunpazarı İlçe Belediye Başkanı Burhan Sakallı, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve vatandaşlar katıldı. Senem Aka`nın cenazesi, İl Müftüsü Niyazi Ersoy`un kıldırdığı namazın ardından Asri Mezarlığa defnedildi.

Senem Aka`nın dayısı İbrahim Akgün, yeğeni Aka`nın eşi ile hafta sonu tatilini geçirmek için Van`ın Erciş ilçesine gittiğini belirterek, "Hemen hemen her hafta sonu gezmek için Erciş`e gidiyorlardı. Kafede otururken deprem olmuş ve göçük altında kalmışlar. Halil bizi o sırada bulduğu bir cep telefonuyla göçük altındayken aradı. `Deprem oldu, göçük altında kaldık` dedi. Biz de buradan yetkililere ulaştık. Halil`i göçük altından kurtardılar. Kızımızın ise ölüsü çıktı. Acımız büyük" dedi.
Kaynak: İHA