Yunan Medyasından Türkiye`ye Geçiş Olsun Mesajı

Yunan medyası, merkez üssü Van’ın Erciş ilçesi olan Türkiye`deki depreme geniş yer verdi.

Yunan Medyasından Türkiye`ye Geçiş Olsun Mesajı
Türk halkına geçmiş olsun mesajlarının yer aldığı haber-yorumlarda, Türkiye’deki depremin Yunanistan’da olası bir depremi tetiklemesinin beklenmediği kaydedildi.


Türkiye’de dün Van ve çevresinde meydana gelen deprem, Yunanistan’da yakından takip ediliyor. Ülkedeki yazılı ve görsel medyada ilk haber olan üzücü gelişme üzerine Atina, 1999’da meydana gelen Marmara depreminde olduğu gibi ilk yardım teklifinde bulunan ülkeler arasında yer aldı.


Yunan gazeteleri, deprem haberini sürmanşetten fotoğraflı verirken, “Deprem, Türkiye’nin doğusunu acımasızca vurdu. Dün Van’da 7,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Onlarca insan öldü ve bu rakamın artmasından korkuluyor. Onlarca bina yıkıldı.” diye yazdı.


Yunan sismolog ve uzmanların görüşlerine yer verilen haberlerde, sismolog Yorgos Stavrakakis, “Türkiye’deki depremin merkez üssü Yunanistan’a uzak. Bu sebeple burada bir depremi tetiklemesini beklemiyoruz.” görüşünü dile getirdi. Gazete ve televizyonlar, deprem haberlerinde insan hikayelerine de yer veriyor. Televizyon kanalları, dün ve bugün yayınlanan haber bültenlerinde Türkiye’de meydana gelen depreme ilk sıralarda uzman görüşleri eşliğinde yer veriyor.

Bu arada dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen Yunan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis, Van’da meydana gelen depremden dolayı duydukları üzüntü ile geçmiş olsun dileklerini iletti. Yunan halkının Türk halkına desteğini aktaran Lambrinidis, Türkiye’ye yardıma hazır olduklarını bildirdi.