Kamyon Kasasından 150 Bin Paket Kaçak Sigara İle 53 Kaçak Mülteci Çıktı

Samsun`un Kavak ilçesinde ihbar üzerine bir kamyon kasasında polislerin yaptığı aramada demir sacla ayrılan iki bölümden 150 bin paket sigara ele geçirilirken 53’de mülteci yakalandı.

Kamyon Kasasından 150 Bin Paket Kaçak Sigara İle 53 Kaçak Mülteci Çıktı
Olayla ilgili olarak kamyon şoförleri ile insan ticareti ve kaçakçılık yaptığı iddiasıyla da 5 kişinin gözaltına alındığı ve sorguların devam ettiği öğrenildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ağrı Doğubeyazıt ilçesinden İstanbul`a 34 FL 0304 plakalı kamyonla kaçak sigara ve yabancı uyruklu kişilerin götürüleceği ihbarı üzerine harekete geçti. Plaka üzerinde çalışma başlatan ve Kavak ilçesi Emirli köyü yolu üzerinde konuşlanan ekipler, sürücülüğünü Memet Bulut ve Adem Beşer`in yaptığı şüpheli kamyonu ile kamyona öncülük yapan ve içinde Yakup Gültekin, Ömer Batur ile Murat Kandemir`in bulunduğu otomobili durdurdu.

Burada kamyonda arama yapan polis ekiplerin, ikiye bölünmüş kamyon kasasının alt kısmında koli yapılmış ve siyah renkteki ambalajlarla sarılmış yaklaşık 150 paket çeşitli markalarda kaçak sigara ele geçirirken, bölümün üst kısmında bulunan 53 mülteciyi yakaladı. Olayla ilgili olarak kamyon sürücüleri Mehmet Bulut ve Adem Beşer ile kamyona öncülük ve yol kontrolünü sağlayan araçta bulunan Yakup Gültekin, Ömer Batur ve Murat Kandemir’de “insan ticareti yapmak, aracılık ve kaçakçılık” suçlarında gözaltına alındı.

Avrupa ülkelerine gitmek için insan tacirlerine para ödeyerek kaçak yolla Türkiye üzerinde gitmeyi planlayan 42’ sinin Burma ve 11`inin ise Pakistanlı olduğu öğrenilen 53 mülteci, Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde `sınır ihlali` suçundan gözetim altına alındı. Mültecilerin işlemlerinin yapılmasının ardından sınır dışı edileceği diğer şüphelilerin ise emniyetteki soruşturmalarının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.