Beyoğlu`nda Başına Cam Düşen Ece Turhan`ın Yaralanması Davasında Karar Çıktı

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yürüdüğü sırada bir binadan başına düşen cam tabakası sonucu ağır yaralanan Ece Turan`a ilişkin 3 kişinin yargılandığı dava karara bağlandı.

Mahkeme, sanık Burhan Orhan`ın beraatine, sanık Naime Köseliören`in 6 bin lira ve sanık Cevat Korkmaz`ın ise 12 bin 100 lira para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanıklar Burhan Orhan, Naime Köseliören ve Cevat Korkmaz katılmazken avukatları hazır bulundu. Sanık Naime Köseliören`in avukatı Berrin Ayrancıoğlu, müvekkili hakkında somut ve inandırıcı delil bulunmadığını ifade ederek beraatini talep etti. Sanık Cevat Korkmaz`ın avukatı Gıyaseddin Azaklı da ek bilirkişi raporunun alınmasını istedi.

Hakim Ahmet Ali Arıcı, mevcut deliller dikkate alındığında ve diğer yetkililer hakkında sürdürülen soruşturmanın sonuca etkisi olmadığından bu taleplerin reddine karar verdi. Son savunmasını yapan avukat Ayrancıoğlu, müvekkilinin işinin sadece bina içindeki boya ve badana işleri ile sınırlı olduğunu belirtti. Avukat Ayrancıoğlu, müvekkiline kusur yüklenemeyeceğini kaydederek, ``Her türlü inandırıcı delil bulunmadığından beraatini talep ediyorum.`` diye konuştu. Sanık Cevat Korkmaz`ın avukatı Gıyaseddin Azaklı da önceki beyanlarını tekrar ederek müvekkilinin beraatini talep etti.

Hakim Ahmet Ali Arıcı, sanıklardan Burhan Orman`ın taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak suçundan bir kusurunun bulunmadığı için beraatine karar verdi. Sanık Naime Köseliören, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma, olayın oluş şekli, sanığın kişisel, sosyal ve taksir durumundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmalardaki iyi hali göz önüne alınan Köseliören`in cezası 10 ay hapis cezasına düşürüldü. Hakim Arıcı, Köseliören`in cezasını paraya çevirerek, 6 bin lira para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanık Cevat Korkmaz`ın tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak suçundan kusurunun bulunduğuna karar veren Hakim Arıcı, Cevat Korkmaz`ın 2 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Korkmaz`ın da duruşmalardaki iyi hali göz önüne alınarak cezası 1 yıl 8 aya düşürüldü. Bu cezada paraya çevrilerek 12 bin 100 lira para cezasına çarptırıldı.

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 22 Ocak 2009 tarihinde arkadaşlarıyla birlikte İstiklal Caddesi`nde yürüyen Ece Turhan`ın başına bir iş hanından cam düştüğü ve camın düşmesi sonucu birden fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor. İddianamede, sanıklar Burhan Orhan, Naime Köseliören ve Cevat Korkmaz hakkında ``taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak`` suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.