Elazığlı Şehit Mehmet Ağgedik'in cenaze töreni sonrası gerginlik

Hakkâri`nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Er Mehmet Ağgedik, memleketi Elazığ'da düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Elazığlı Şehit Mehmet Ağgedik'in cenaze töreni sonrası gerginlik
İzzetpaşa Camii’ndeki askeri törene ve cenaze namazına, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve çok sayıda askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Tören sonrası yürüyüşe geçen vatandaşlar, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il binası ve Tuncelili vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Hozat Garajı’na doğru yürümek istedi. Polisin müdahalesiyle karşılaşan vatandaşlar, kısa süreli gerginliğe neden oldu. Şehit Er Mehmet Ağgedik’in İzzetpaşa Camii’nde öğle namazı vaktinde cenaze namazının ardından camii çevresinde toplanan vatandaşlar, Türk bayrağı açtı. `Şehitler ölmez vatan bölünmez`, `Bölücüleri Meclis’te istemiyoruz`, `Her Türk asker doğar` şeklinde slogan attı. İzzetpaşa Camii çevresinde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Türk bayrakları açarak BDP ve Tuncelili vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Balakgazi Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Polisin vatandaşların yürüyüşüne izin vermemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Grup içerisinde yer alan bazı kişiler, ellerindeki taş ve şişeleri Tuncelili esnafların işyerlerine fırlattı. Dükkanları zarar gören Tuncelili esnafın toplanması üzerine polis tarafından herhangi bir provokasyon ihtimaline karşı cadde ve sokaklara geçiş engellendi.

Grup daha sonra sessizce dağıldı.