Görme Engelli Milli Sporcudan Gençlere `çalışın` Tavsiyesi

Altındağ Belediyesi, hayata bakışlarını değiştirmek için gençleri alanlarında başarılı olmuş isimlerle buluşturuyor.

Altındağ Belediyesi`nin son misafiri görme engelli halter şampiyonu Bircan Şimşek oldu. Antrenörü Yücel Sarp ile Uluğbey Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden Şimşek, engelli olmasına rağmen çalışarak sporda olduğunu, herkesin gayret ederek bu tür başarılara imza atabileceğini söyledi.
Doğuştan görme engelli olduğunu, lise yıllarına kadar atletizmde kendini geliştirdiğini belirten Şimşek, “Lisede ise halter sporuyla tanıştım. Öğretmenlerim beni haltere yönlendirdi. 2007 yılındaki müsabakada Türkiye birincisi oldum. Yine aynı yıl Brezilya’da gerçekleştirilen yarışmada dünya şampiyonu oldum, altın madalya aldım. 2010 yılında dünya üçüncüsü, 2011 yılında Antalya’da düzenlenen müsabakalarda ise dünya ikincisi oldum. Engelli olmamı kendime sorun yapmadım. Disiplinli çalışarak bugünlere geldim.” dedi. Sporun hayatında birçok şeyi değiştirdiğini, yaşama bakışını etkilediğini belirten Şimşek, şu anda okuduğu Gazi Üniversitesi Spor Yüksekokulu’na da spora olan sevgisi sayesinde girdiğini kaydetti.
Milli sporcu Bircan Şimşek’in hayat hikayesini ilgiyle dinleyen gençler, Şimşek ile tanışmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.