Zorunlu Rotasyona Karşı Çıkan Eğitimcilere Vatandaş Tepki Gösterdi

Denizli`de eğitim iş kolundaki zorunlu rotasyona tepki için toplanan eylemcilere tepki gösteren bir vatandaş, "Türkiye bu dönemde çağ atladı" diye bağırınca gerginlik yaşandı.

Zorunlu Rotasyona Karşı Çıkan Eğitimcilere Vatandaş Tepki Gösterdi
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) tarafından bugün Delikliçınar Meydanı`nda eğitim işkolundaki zorunlu rotasyona tepki amacıyla eylem düzenlendi. Bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin de destek verdiği eylemde, sendika üyeleri zorunlu rotasyonu, oynadıkları bir skeçle protesto etti. Basın açıklamasını okuyan Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Eğitim-İş olarak eğitim çalışanlarının haklı endişelerini paylaştıklarını belirterek, "652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamedeöğretmenlerin zorunlu rotasyona tabi tutulmalarını öngören açık bir ifade bulunmamaktadır. Fakat aynı KHK`da müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları için de açık ifade bulunmamasına rağmen bakanlık kendi düzenlediği KHK`ya ters düşerek bu idari personele rotasyon uygulamıştır" dedi

Bu konuda eğitim çalışanlarını temsil iddiasında olan tüm sendikalara çağrıda bulunarak birlikte hareket edilmesi kanaatinde olduklarını belirten Aydoğan`ın basın açıklamasını okuduğu sırada, bir vatandaş, protesto eylemi yapan grubun karşısına geçerek, "Türkiye bu devirde çağ atladı. Bir tek talebe bile kitaba para vermiyor" diye bağırınca gerginlik yaşandı. Sivil polisler vatandaşı kolundan tutarak alanın dışına çıkarmaya çalışırken, bazı eylemciler de vatandaşa tepki gösterdi. Alanın dışına çıkarılanşahsa polis kimlik kontrolü yaparken, eğitimciler de eylemlerine devam etti. Eylem sloganların atılması ve basın açıklamasının okunmasının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA