Toki Konutlarının Kura Töreninde Duygulu Anlar Yaşandı

Adıyaman`da, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan evlerin kuraları törenle çekildi.

28 yıldır ev hasreti çeken Demir çiftinin kurada kendilerine ev çıkmasının ardından döktüğü gözyaşı, görenleri duygulandırdı.

TOKİ`nin Adıyaman`da dar gelirli ailelere yönelik yaptırdığı 700 konutun kuraları, Can Düğün Salonu`nda çekildi. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, törendeki konuşmasında, TOKİ`nin yaptırdığı konutlarla şehirlerin modernleştiğini söyledi. TOKİ`nin konut alanında büyük bir atılım yaptığını, Adıyaman`da da TOKİ`nin güzel uygulamaları olduğunu ifade eden Sodan, ``Kentsel dönüşüm çalışmaları neticesinde şehirlerimiz çok modern bir hale geldi. Bunu bütün şehirlerimizde görmekteyiz. İllerimiz şehircilik açısından daha modern bir halde yaşamaktayız. TOKİ, Adıyaman merkez ve ilçelerde bugüne kadar 3 bine yakın konut yaptırdı.`` dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise Adıyaman`da yoğun bir konut ihtiyacı olduğunu, özellikle dar gelirli ailelerin konut konusunda büyük sıkıntı çektiğini ifade etti. Adıyaman`da TOKİ tarafından yapılacak konutların baştan beri takipçisi olduğunu, kentte konut yapılacak arazi bulmanın güç olduğunu dile getiren Büyükaslan, şunları kaydetti: ``Şu an yapılan bu TOKİ konutlarının yeri açık cezaevi için ayrılmıştı. Biz de bu problemi Başbakanımıza bildirerek, cezaevi yapılması planlanan TEKEL binalarının yerine konut yapılması talebinde bulunduk. Başbakanımız da bizim bu talebimizi olumlu karşılayarak, açık cezaevi yapılması gereken yere konut yapılması için talimat verdi. Başbakanımıza ve dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar beye çok teşekkür ediyorum. Ben konutların bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.``
Törende konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Bazı vatandaşlar kura çekimine itiraz ederek, ertelenmesini istedi. Bu arada 28 yıldır ev hasreti çeken Demir çiftinin, kendilerine konut çıkmasının ardından döktüğü gözyaşı ise görenleri duygulandırdı. Duygularını anlatmakta zorlandığını belirten Fidan Demir, ``28 yıllık evliyim. Şimdiye kadar hep kiralardaydık. Durumumuz zaten yok. Nasıl mutluyum anlatamıyorum. Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum.`` dedi.

Adıyaman`da dar gelirli ailelere yönelik olarak yapılan 65 ve 85 metrekarelik evlerden 13`ü şehit, 16`sı gazi ve 35`i engelliler için ayrıldı. 700 konut için 7 bin 58 başvuru yapıldığı bildirildi.