Katil Zanlısı Koca ve 5 Yakını Adliyeye Sevkedildi

İzmir`in Bornova ilçesinde ayrı yaşadığı 4 çocuk annesi eşi Ferdane Ç.

`yi (28) öldüren zanlı S.Ç. ve şikayet üzerine gözaltına alınan 5 yakını emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kişilik bozukluğu nedeniyle Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi`nde 6 kez tedavi gören S.Ç.`nin, 10 gün önce hastaneden çıktığı öğrenildi.
İlk eşinden şiddet nedeniyle boşanan kadının dün 18.30 sıralarında kardeşinin evinden ayrılarak boşanmak üzere olduğu eşiyle birlikte kendi rızasıyla aynı sokaktaki evlerine gittiği öğrenildi. Çiftin evde bir süre çay ve sigara içip tekrar bir araya gelmek için konuştuğu, zanlı S.Ç`nin eşi Ferdane Ç.`nin kendisini güvenceye almak için özürlü çocuğu için devletten aldığı maaşla biriktirdiği parayla ev satın almayı istediği, bu konuda çıkan tartışmanın ardından eşini öldürdüğünü ve pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Ferdane Ç.`in kız kardeşi Birdane Çağan`ın, evine giden kardeşinden uzun süre haber alamaması üzerine 22.30`da polise müracaat ettiği, polisin 23.15 sıralarında eve gittiği öğrenildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de Ferdane Ç.`nin, eşi S.Ç.`den darp, hakaret ve yaralama gibi gerekçelerle 7 kez şikayetçi olduğu ancak can güvenliği müracaatınında bulunmadığını ve koruma talebinde bulunmadığı belirtti. Aile Mahkemesi`nin S.Ç. hakkında eşine 6 ay boyunca yaklaşmama cezası verdiği kaydedildi.

"KEŞKE ABLAMI GÖNDERMESEYDİM"
İlk eşinden şiddet nedeniyle boşanan ikinci eşi tarafından da öldürülen Ferdane Ç.`nin 15 gündür evinde kaldığı kardeşi Birdane Çağan, "Bendeki ne cesaretti ki ben onu peşine saldım" diyerek gözyaşı döktü. Eniştesinin kardeşiyle görüşmek için evine geldiğini anlatan Çağan, "Aslında `Gözümün içine baka baka bacını öldürmeye gidiyorum dedi. Daha önce de öldürmeye teşebbüs etti. Bendeki ne cesaretti ki, ben onu peşine saldım." dedi. Eşi Eskişehir`de olduğu için ablasının 15 gündür kendisiyle birlikte kaldığını anlatan Çağan, "Eşim Eskişehir`e gitti, biz pazar günü oraya taşınacaktık, ablamda Altındağ`a taşınacaktı. Yuvada kalan 3 çocuğunu alıp o eve yerleşti." dedi.
Eniştesinin ablasıyla konuşmak için evine geldiğini kardeşi Ferdane Ç.`nin de, "Bacım bir şey deme belki barışırım, el kadar çocuğum var. Kimseden kimseye fayda yok` dediğini anlatttı. Çağan, "Dese ki ben görüşmeyeceğim, beni öldüreceğini bilsem Sedat`ı kapıdan bile geçirmem." diye konuştu. Baba Fikrek Maviş de, damadının kravatını istemek bahanesiyle kızına tuzak kurduğunu söyledi. Baba Maviş, kızının boşanmak üzere olduğu kocası hakkında çok sayıda şikayeti ve koruma talebinin olduğunu iddia etti.