İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrencileri Huzurevini Ziyaret Etti

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrencileri Huzurevini Ziyaret Etti
sınıf öğrencileri `Topluma Hizmet Uygulamaları` dersi kapmasında huzurevini ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler ile birlikte Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Köktekin ve Dekan Yardımcı Yrd. Doç. Dr. Müzahir Kılıç katıldı. Ziyarette kısa bir konuşma yapan Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Müzahir Kılıç yaptığımız bu ziyaret bizim için çok anlamlı ve güzel olduğunu belirterek, harçlıklarından yaşlılara hediye alan öğrencilerine çok teşekkür etti.
İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Köktekin ise ihtiyarlığın kaçınılmaz bir şey olduğunu hatırlattı. Bunun hepimizi bekleyen bir durum olduğunu belirten Köktekin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Adım adım yaşlılığa doğru gidiyoruz. Bu kaçınılmaz bir durum. Eğer biz şimdiki ihtiyarlarımızı ile ilgilenmezsek onlara gerekli şefkati göstermezsek yarında bize göstermezler. Dolayısıyla bizim şimdiden o zemini hazırlamamız gerekiyor bunu yapmak zorundayız çünkü kaçışımızı yok. Eğer yeterli ömrümüz olursa yaşlılığa doğru gidiyoruz. Ben kendimi örnek vereyim artık yaklaştık fakat insan yaşı ilerledikçe bunları fark ediyor. Sevgili öğrencilerim, sizler açısından söylüyorum. Babanıza, annenize, dedenize gerekli ilgiyi göstermek zorundasınız ne ekersek onu biçeceğiz inan ki bu böyle. Eğer ilgilenirsek onlarla bizim çocuklarımız da bizimle ilgilenecek çünkü gördüğünü uygulayacak çocuk. İlgilenmeyi görüyorsa ilgilenecek çocuk. Fakat toplumda şöyle bir düşünce var sanki biz toplum olarak adım adım Batı’ya doğru ilerliyoruz gibi, Batı toplumunda bugün belli bir yaşa gelmiş insanlar evlerde değil ne yazık ki hep huzur evlerinde. Doğu Anadolu’da sadece Ağrı’da huzur evi var bu aslında bir anlamda sevindirici demek ki Doğu toplumu ne yapıyor babasına, annesine, dedesine, ninesine sahip çıkıyor onu kimseye bırakmıyor. Ama bir tarafta olması da sevindirici bir durum ihtiyacı olan varsa devlet kucağını açmış oluyor diyor ki senin bir bakanın yoksa sana bir bakıcı yoksa gel ben sana elimden geldiği kadar burada sana sıcak bir çorba sıcak bir yatak verebilirim yani kısacası senin ihtiyaçlarını karşılayabilirim. Buda sevindirici tarafı böyle bir imkan olmasaydı belki böyle olmayacaktı. Diğer sevindirici durum ise yenisi ve genişkapsamlı olanı yapılıyor. Ben burada bütün katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bizim burada olmamızın sebebi fakültemizin Topluna Hizmet Uygulamaları dersi çerçevesinde çeşitli kurumlara ziyaretlerde bulunuyoruz. Hastane olsun huzur evi oluyor veya kreş oluyor zaman zaman böyle ziyaretlerimiz oluyor. Bugünde yaşlılarımızı ziyaret etme sebebi ile buradayız bir nebze de olsa onları mutlu etmenin sevinci bizlerde paylaşıyoruz."
Üniversite öğrencileri günün anısına huzurevi sakinlerine aldıkları hediyeleri takdim ederken, çok mutlu oldukları gözlendi.