Grace Kelly'nin hayatı film oluyor

Grace Kelly'nin hayatı film oluyor. 12 milyon Euro'ya mal edilmesi düşünülen filmde efsaneyi kimin canlandıracağı henüz belli değil.

Grace Kelly'nin hayatı film oluyor
Film yapımcısı Jan Mojto, Cannes’da düzenlenen dünyanın en büyük TV Programı Festivali Mipcom’da yaptığı açıklamada, Monako Prensesi ve beyzperdenin efsane isimlerinden Grace Kelly’nin hayatını sinemaya uyarlayacağı haberini verdi.

Beta Film ve Eos’un sahibi Slovak kökenli Mojto, filmin bütçesinin 12 milyon Euro’yu bulacağını belirtti. Yönetmenliğini Avusturyalı Robert Dornheim’ın yapacağı filmin ABD, Almanya, Fransa gibi ülkelerin katılacağı uluslararası bir proje olması planlanıyor.

1982 yılında geçirdiği bir kazada hayatını kaybeden Grace Kelly’yi kimin oynayacağı bilinmiyor. Ancak yapımcı Jan Mojto, Kelly’nin uluslararası alanda tanınmış bir ikon olduğunu, o yüzden pek çok sanatçının bu role aday olacağını söyledi. Mojto, Kelly’yi anadili İngilizce olan bir canlandıracağını da sözlerini ekledi.

'Çöküş', 'La Boheme' ve 'John Rabe' gibi filmleriyle tanınan Mojto, uluslararası prodüksiyonlar konusunda da uzman. Mojto’nun, bu yıl Almanya’nın en iyi TV yapımları ödülüne layık görülen Hindenburg adlı filmini 80 ayrı ülkeye sattığı belirtiliyor. Alman İkinci Kanalı ZDF’de 17 Ekim’den itibaren yayınlanacak Borgia adlı diziyi de Amerikan internet portalı Netflix’in satın aldığı ve yayınlayacağı haber veriliyor. (luxurylife.com.tr)