Atakentlilerin Beklediği Caminin Temelini Vali Sodan Attı

Adıyaman merkeze bağlı Atakent Beldesi Camii temeli Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’ın katılımı ile kurban kesilerek, dualarla atıldı.

Atakentlilerin Beklediği Caminin Temelini Vali Sodan Attı

Atakent beldesi halkının gösterdiği yoğun ilgi ile temeli atılan cami temel atma törenine Vali Ramazan Sodan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Ak Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, Defterdar Şefik Tongal, İl Müftüsü Mehmet Şahin, Atakent Belediye Başkanı İbrahim Halil Demir ve Atakent beldesi halkı katıldı.
Atakent Beldesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yaşar Karakuş, caminin temeli için Sanko Holding bünyesindeki Çimko Çimento’nun 40 ton çimento bağışladığını belirterek, "Hedefimiz 3 yıl içinde camimizi ibadete açmaktır. Bütün hayırseverleri camimize yardımda bulunmaya davet ediyorum. Şimdiden katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.
300 m2 olarak yapılacak olan caminin yaklaşık 300 bin liraya mal olacağını belirten Atakent Belediye Başkanı İbrahim Halil Demir ise camiye yapılacak katkılardan dolayı şimdiden herkese teşekkür ettiğini ifade etti.
İl Müftüsü Mehmet Şahin, Atakent beldesinin mevcut eski camisinin ihtiyaca cevap vermediğini ve eskisinin yıkılarak yerine modern bir cami inşa edileceğini kaydetti. Şahin, şöyle konuştu: "Atakent beldesi halkı eski camiyi yıkarak, el ele verip gönül birliği içerisinde yeni bir cami için kolları sıvamıştır. Bugün bu kutsal mekanın temelini hep birlikte atıyoruz. Yüce Allah, Kur`an-ı Kerim`de `Allah`ın mescitlerini ancak Allah`a ve ahiret gününe inananlar yapar demektedir.”
Vali Ramazan Sodan, temeli atılan caminin 300 m2 alan üzerinde inşa edildiğini, alt katının taziye evi, üst katının da 500 kişi kapasiteli cami olacağını belirtti. Sodan, "Camiler halkımızın dini vecibelerini yerine getiren ve Müslümanları bir arada tutan kutsal mekanlardır. Atakent beldemize böyle bir cami yaptıran Atakent Beldesi Cami Yaptırma Yaşatma Derneği`ne ve Atakent halkına teşekkür ediyorum. Bütün hayırsever insanlarımızın camiinin inşaatına yardım yapmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesilip temel atma törenine geçildi. İl Müftüsü Mehmet Şahin’in okuduğu dualar eşliğinde caminin temeli atıldı. Daha sonra davetlilere belde halkı tarafından hazırlanan yemek ikram edildi.