Sigara kaçırmak için banka kredisi ile araç almışlar

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yurda yasa dışı yollardan sokulduğu tespit edil

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yurda yasa dışı yollardan sokulduğu tespit edilen 10 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Polis ekipleri, aracın gaz pedalının yanında tesadüfen gördükleri butona basınca minibüsün arka bölümünün tabanı havaya kalktı. Polisler bu bölmede saklanan 10 bin paket gümrük kaçağı sigaraya el koydu. Gözaltına alınan M.D. ve U.D., emniyetteki sorgularında, minibüsü 2 ay önce bankadan kredi çekerek aldıklarını, kaçakçılık yapmak için de hidrolikli taban kaldırma sistemini 8 bin TL'ye yaptırdıklarını söyledikleri belirtildi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün akşam 11.30 civarında yaptıkları yol uygulamasında Ağrı Doğubeyazıt'tan İstanbul'a gittiği öğrenilen 34 FEV 02 plakalı minibüsü durdurdu. Görünürde boş olan minibüste inceleme yapan ekipler, aracın gaz pedalı yanında bulunan butona bastıklarında aracın arka bölümünün tabanını kaldıran sistemi gördü. Gördükleri karşısında şaşkına dönen ekipler, hidrolik taban kaldırma sistemi kurulan aracın tabanında çeşitli markalara ait kaçak sigara ele geçirdi.

Olayla ilgili gözaltına alınan M.D. (39) ve U.D. (34) emniyetteki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, ek hizmet binasında bulunan KOM Şube Müdürlüğü'ne gelerek, ekipleri yaptıkları başarılı çalışmadan dolayı kutladı ve söz konusu araçta inceleme yaptı. Polis ekiplerinin yapmış olduğu son uygulamada ilginç bir sigara kaçakçılığıyla karşılaştıklarını ifade eden Tüzel, ''Bu sistemi ilk defa görüyoruz. Araca hidrolik açılır kapanır taban sistemi konulmuş. Tabanın altında ekstra bir bölme ve bu bölme içerisinde de sigara var. Normalde arkadaşlarımız dikkatli olmasa gözümüzden kaçabilecek bir hadise.'' dedi.