Omü Yüzü Gülen Ve Yüz Güldüren Bir Hastane Olmak İstiyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde 'yüzü gülen ve yüz güldüren bir hastane' oluşumu çalışmaları kapsamında çalışanlara yönelik "İş Etiği ve İletişim" konulu eğitim semineri verildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde 'yüzü gülen ve yüz güldüren bir hastane' oluşumu çalışmaları kapsamında çalışanlara yönelik "İş Etiği ve İletişim" konulu eğitim semineri verildi.
OMÜ'de hizmet kalitesinin artırılması, personellerin üniversiteye yakışın bir şekilde hizmet vermelerinin sağlanması ve halk ile çalışanlar arasında diyalogun en iyi şekilde kurulması hedefleri kapsamında 'İş Etiği ve İletişim' konulu seminer Dekanlık Mavi Salon'da gerçekleştirildi. Seminere konuşmacı olarak katılan Samsun Gümrük ve Muhafaza Başmüdür Vekili Ali İhsan Merdanoğlu, hastane çalışanlarının işine geç gelip erken ayrılmasının yanlış bir tutum olduğunu söyledi.
İşyerinde internette gazete okuması veya bulmaca çözmesinin yanlış bir davranış olduğunu belirten Merdanoğlu, "Kamu görevlilerinin işyerine ait bir malzemeyi geçici olsa da evine götürmesi uygun değildir. Hastane yakınlarına öncelik tanıması, hediye kabul etmesi, vatandaşlarla başka insanların yanında tartışması, evlerinde işyerlerinden şikayet etmesi yanlıştır. Hastane çalışanlarının hastaya getirilen yiyeceklerinden yemesi ve malzemelerden kullanması doğru bir davranış olarak görülmemelidir" dedi.
Seminer sonra konuşma yapan Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, personel eğitiminin önemine vurgu yaptı. Selçuk, "Yüzü gülen ve yüz güldüren bir hastane oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu eğitimleri devam ettireceğimiz ve bu yönde çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.
Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, semineri veren Samsun Gümrük ve Muhafaza Başmüdür Vekili Ali İhsan Merdanoğlu'na çiçek ve plaket verdi. Seminere Hastane Başmüdürü Hüseyin Pazarlı, hastane müdürü İbrahim İnan, Tıp Fakültesi Sekreteri Mehmet Özçelik ve çalışanlar katıldı.