Bu sergideki fotoğraflar 2 futbol sahası uzunluğunda (Özel)

Taksim Cumhuriyet Sanat Galaresi'nde açılan 'İstanbul'un Silüetleri' konulu sergide yer alan fotoğraflar, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Fotoğr

Taksim Cumhuriyet Sanat Galaresi'nde açılan 'İstanbul'un Silüetleri' konulu sergide yer alan fotoğraflar, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Fotoğraf sanatçısı A. Halim Kulaksız'ın sergisindeki fotoğrafların toplam ağırlığı 1.2 ton. Fotoğraflar ucuca eklendiğinde 2 futbol sahası uzunluğuna ulaşıyor.

'İstanbul'un Silüetleri' isimli fotoğraf sergisi Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergide yer alan fotoğraflar, görsel açıdan olduğu kadar boyutları ve ağırlıklarıyla da ilgi çekiyor. Fotoğraf sanatçısı A. Halim Kulaksız'ın sergisindeki fotoğrafların toplam ağırlığı 1.2 ton. Fotoğraflar ucuca eklendiğinde 2 futbol sahası uzunluğuna ulaşıyor.

Fotoğraf sanatında 50. yılını kutlayan A. Halim Kulaksız, sergiyle İstanbul'a gelen yabancı turistlerin farklı bir açıdan şehri görmelerini amaçladığını söyledi. Kulaksız, "Bakıyorum ki, İstanbul'la ilgili çok fotoğraf çekildi ancak bunlar hep aynı kısır döngü içerisindeydi. Sultanahmet, Eminönü, Balat, Zeyrek, Beyoğlu arasında kaldı. Halbuki İstanbul dünyanın en ilginç silüetlerini veren şehir. Dedim ki, gelen turistler İstanbul'u görmeden geliyorlar. İstanbul'u farklı bir bakış açısıyla vermeyi amaçladım." şeklinde konuştu.

Sergi için 2000 yılında başladığı çalışmasını 2010 yılında tamamladığını belirten Kulaksız, "Amacım; çektiğim silüetlerde bütün detayları ortaya koymaya çalışmak. Onun için 14 milyon pikselli bir makineyle çalışmaya başladım. Bunları 6 kare ile 16-24 kareyle panorama haline getirdim. Bunları kendim photoshop ile işledim. Bu şekilde de 3 metre ve hatta daha büyük basılabilecek fotoğraflar haline getirdim." diye konuştu.

Kulaksız, sergide yer alan fotoğrafların bir kısmının yer aldığı 'İstanbul'un Silüetleri' adlı bir de kitap yayınladığını belirtti. Kitabın ağırlığının yaklaşık 3 kilogram olduğunu kaydeden Kulaksız, kitabın içinde yer alan bazı fotoğraflar çift sayfa halinde açıldıklarında 120 santimetre boyutlarına ulaştığını söyledi.

Sergi, 31 Ocak'a kadar sanatseverlere açık kalacak.