KCK avukatlığını yapan Tanrıkulu, duruşmayı bu sefer CHP ardına takip edecek

Diyarbakır'da devam eden ve terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK davasını, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adına ilk kez 2 temsilci izleyece

Diyarbakır'da devam eden ve terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK davasını, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adına ilk kez 2 temsilci izleyecek. Parti adına duruşmayı takip edecek 2 kişiden biri olan Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, son duruşmaya kadar KCK sanıklarının avukatlığını yapmıştı. Tanrıkulu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Genel Başkan Yardımcılığı'na getirildikten sonra duruşmayı bu kez CHP adına takip edeceği öğrenildi.

Diyarbakır'da önümüzdeki hafta görülecek duruşmayı CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile Süheyl Batum izleyecek. Tanrıkulu, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın hemen hemen bütün duruşmalarını sanıkların avukatı sıfatıyla izlemişti. Tanrıkulu, davanın duruşmalarında sık sık söz alarak davanın 'siyasi' olduğunu dile getirmişti.

KCK davasını bugüne kadar BDP'nin yanı sıra TESEV ile Avrupa'dan gelen gözlemciler de izlemişti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 104'ü tutuklu 152 kişi hakkında 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma', 'örgüt üyesi ve yöneticisi olmak', 'örgüte yardım etmek' iddiasıyla 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.