TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Aksaray ekonomisinin gelişmesi için demiryolu şart

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Aksaray'ın il olduktan sonra önemli bir ivme kazandığını, bu potansiyelin artm

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Aksaray'ın il olduktan sonra önemli bir ivme kazandığını, bu potansiyelin artması için ulaşımın gelişmesi gerektiğini söyledi. Hisarcıkoğlu Aksaray ekonomisinin gelişmesi için demiryolunun şart olduğunu kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, çeşitli programlara katılmak için geldiği Aksaray'da Vali Orhan Alimoğlu'nu ve Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı ziyaret etti. Başkan Palta, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Aksaray'ın son 7-8 yıl içinde merkezi hükümetin de katkıları ile çok geliştiğini belirtti. Belediye olarak sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla çok güzel birliktelik ve ilişkileri olduğunu aktaran Palta; "Aksaray, çevresindeki illere göre çok büyük yatırım alan ve nüfusu da kaliteli anlamda yüzde 50'ye varan bir artış var." dedi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise Aksaray'ın örnek bir il olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; "Başkanın da ifade ettiği gibi Aksaray son dönemde kendi kabuğunu yırtan Türkiye'de örnek şehirlerimizden bir tanesidir. Tabi birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Kültürümüzden gelen bu sözün somut örneğini Aksaray'da yaşıyoruz. Eğer Aksaray zenginleşecekse girişimci sayısını artırmayla ve girişimcisini daha ileriye götürmekle zengin olur."

Yapılan görüşmelerin ardından Başkan Nevzat Palta, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Somuncu Baba'nın Muhabbetnamesi ve dokuma kilimi hediye etti. Daha sonra Grand Eras Otel'de yapılan ödül törenine katılan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu Aksaray ekonomisinin gelişmesi için demiryolunun şart olduğunu kaydetti. Demiryolunun Aksaray'da ki işsizliği azaltacağının altını çizen Hisarcıklıoğlu "Ülkenin kalkınması ve zenginleşmesinin özel sektörün desteklenmesiyle olacak. 'Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır' Kültürümüzden gelen bu sözün çok somut örneğini Aksaray'da yaşıyoruz. Valimiz, Belediye başkanımız özel sektöre, girişimciye yatırımcıya büyük destek veriyor. Aksaray zenginleşecekse girişimcisi sayısını artırmayla, girişimcisini daha ileri götürmekle zenginleşir. Bu noktada da yaptıkları katkılardan dolayı Valimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Türkiye'de 11-12 tane marka şehir var. Aksaray Konya, Kayseri, Gaziantep gibi illeri yakalamak üzere. Ihlara vadisinden yeteri kadar faydalanamıyorsunuz, hem tarih hem turizm potansiyeli var. Ihlara Vadisi'ni yeteri kadar değerlendirmeniz için ulaşımı geliştirmelisiniz. Ulukışla ile Aksaray'ı demiryolu ile bağlamak lazım. Aksaray'da para var ama daha fazla yatırım lazım." şeklinde konuştu.

Daha sonra Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ödül töreninde yatırımcılara ödülleri verildi.