Altın kepi kazanan aşçılara Cumhuriyet altını verildi

Türkiye Aşcılar Federasyonu ve Şefler Birliği tarafından Antalya’da 12 ülkeden 6 bin aşçının katılımıyla düzenlenen ‘3. Uluslararası Altın Kep Aşçı Yarışması’nda üç dalda birinci olan Bursalı aşçıları çalıştıkları otel Cumhuriyet altını ve şiltle ödüllend



Toplam 12 ülkeden 6 bin aşçının katıldığı ‘3. Uluslararası Altın Kep Aşçı Yarışması‘nda büyük heyacan yaşayan Güney Marmara Aşçılar Derneği (GÜMASDER) ekibi, Bursa Kervansaray Termal Oteli‘nde basın toplantısı düzenledi. Orta Doğu ve Türk cumhuriyetlerinden binlerce aşçının katıldığı yarışmada aşçıların birbirinden ilginç buzdan heykelleri ile çikolata ve şekerleme malzemelerinden yaptıkları çeşitli eserler ilgi çekti. Yarışmada Modern Türk Mutfağı, Genç Aşçılar, Yılın Altın Pastacısı, Mutfakta Güzel Sanatlar, Ekmekçilik, Yılın Altın Şefi, Turizm Otelcilik Okulları, Modern Türk Mutfağı, Üniversiteler, Mini Soğuk Büfe ve Makarna olmak üzere 11 ayrı dalda aşçılar hünerlerini sergiledi.

Yalnızca profesyonellere yönelik düzenlenen Uluslararası Altın Kep Aşçı Yarışması, Türkiye Aşçılar Federasyonu üyesi 16 dernek şeflerinin katılımıyla gerçekleştirildi. ‘Uluslararası Altın Kep Aşçı Yarışması’nda Modern Türk Mutfağı dalında birinci olan Kervansaray Termal Otel‘in aşçılarından olan ekip, bugün gazetecilerle bir araya gelerek başarının sırrını anlattı. Çekirge Kervansaray Otel’in pastane şefi Ramazan Göl, alacart şef Barış Uysal ve junıyer şef Hasan Basri Çiftsüren kendilerine altın madalya kazandıran yemekleri gazetecilere tanıttı. Kervansaray Termal Otel Genel Müdürü Emin Albayrak ise dereceye giren aşçılara Cumhuriyet altını ve şilt vereceklerini söyledi.

Aşçılık Oscarları olarak nitelendirilen yarışmada birinci olan ekibe hitaben Kervansaray Termal Otel Genel Müdürü Emin Albayrak, "Bu yarışmaya Kervansaray ekibi olarak iddialı bir şekilde katıldık. Kısa bir süre içinde menüyü seçtik ve şeflerimiz yarışmaya katıldı. Birinciliği alıp geldiler." dedi. Bundan sonraki yarışmalara daha da büyük bir şevkle hazırlanacaklarını belirten Albayrak, "Bu gurur sadece burada kalmayacak, hem Türkiye hem uluslar arası alanda her zaman ekibin arkasında olacağız." diye konuştu.