Fenerbahçe Gençlerbirliği maçı özeti izle

Fenerbahçe Gençlerbirliği maçı özeti izle. Fenerbahçe Gençlerbirliği maçı özeti izlemek için tıklayınız. Fenerbahçe Gençlerbirliği maçı özeti buradan izle. Fenerbahçe Gençlerbirliği maçı özeti izle. Fenerbahçe Gençlerbirliği maçı özeti izlemek için tıklayınız. İşte Fenerbahçe Gençlerbirliği maçı özeti...

Türkiye Kupası grup son maçında Fenerbahçe evinde, Gençlerbirliği'ni mağlup ederek kupadaki ilk puanlarını kazandı.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu son hafta maçında Fenerbahçe evinde, Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da sarı-lacivertlilerin 2-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelede Fenerbahçe'nin golleri 10 (penaltı) ve 21. dakikada Semih Şentürk'ten gelirken, Gençlerbirliği'nin tek golü 61. dakikada Serkan Çalık'tan geldi.

Fenerbahçe Gençlerbirliği maçı özeti izleMAÇIN KARELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe Gençlerbirliği maçı özeti izleMAÇIN GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

G.Birliği'nin 28. dakikada Cem Can ile frikiği yan direkten döndü.

Fenerbahçe'de Caner Erkin 56. dakikada kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı.

Fenerbahçe bu galibiyetle gruptaki son maçında puanlarla tanışıp, Türkiye Kupası'na 3 puanla veda ederken, 7 puanda kalan Gençlebirliği bu mağlubiyete rağmen adını çeyrek finale yazdırdı.

SEMİH GECENİN YILDIZI...
Fenerbahçe'nin nöbetçi golcüsü Semih Şentürk attığı gollerle geceye damga vuran isim oldu. 10. dakikada penaltıdan topu ağlara gönderen Semih, 21. dakikada ise muhteşem bir gole imza attı. Sarı-lacivertli takımın kaleyi cepheden gören bir noktadan kazandığı frikikte topun başına geçen golcü oyuncu, müthiş bir şut çıkardı, kaleci Serdar'ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu. 2-1.

SERKAN BOŞ GEÇMEDİ..
Çeyrek finale çıkma sevinci yaşayan Gençlerbirliği'nin tek golü ise 61. dakikada golcüsü Serkan'dan geldi. Fenerbahçe'nin 10 kişi kalması savunmasında açıklar vermesine sebep oldu. Savunmanın arkasına çok iyi sarkan Serkan, kaleci Mert ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda ayağının içiyle güzel bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi. 2-1.

FENERBAHÇE SEMİH'LE COŞTU...
Evinde oynadığı prestij maçına hızlı başlayan Fenerbahçe, kazandığı penaltı atışından golü buldu. Bu gol, Gençlerbirliği'nin oyun düzenini bozdu ve ikinci golün de gelceği çok belli oldu. Semih'in müthiş frikik golünden sonra ise Gençlerbirliği hücuma çıkmaya başladı. G.Birliği'nin en güvendiği isimlerden biri olan Hurşut da Zumdick tarafından ilginç bir şekilde kenara alındı. İlk yarıda G.Birliği adına tek akılda kalan pozisyon Cem Can'ın direkten dönen frikiğiydi. İkinci yarıda Caner çıkana kadar dengede giden maç, bu dakikadan sonra Gençlerbirliği'nin hakimiyetinde geçti. Bulduğu 1 gol ile çeyrek finali garantileyen Gençlerbirliği de kalan dakikaları rölantide geçirmeyi tercih etti ve maç 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

GÜİZA AYLAR SONRA RESMİ MAÇTA SAHADA...
Fenerbahçe formasıyla en son geçen sezonun son haftasında Kadıköy'de Trabzonspor ile yapılan maçta forma giyen İspanyol forvet Güiza, aylar sonra takımının formasını resmi bir maçta giydi. Geçen sezonun ardından, sol ayak topuğundaki sakatlığı nedeniyle ameliyat edildiği için uzun bir dönem takımdan ayrı kalan İspanyol futbolcu, 16 Mayıs 2010'daki Trabzonspor maçından sonra ilk kez bu akşam Gençlerbirliği karşısında kupa mücadelesiyle resmi bir karşılaşmaya çıkmış oldu.

Güiza oyuna girerken, tribünlerdeki az sayıdaki taraftarlar sarı-lacivertli futbolcuya sevgi gösterilerinde bulundu.

CANER CEZALI OLDU, TEPKİYİ GÖRDÜ...
Fenerbahçe'nin, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği ile yaptığı maçta iki sarı kartın ardından kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Caner, hafta sonu zorlu Trabzonspor maçında takımdaki yerini alamayacak.

Sarı-lacivertli futbolcu, gördüğü kırmızı kartın ardından oyun alanını terk ederken tribündeki az sayıdaki taraftarlarca protesto edildi.

KAPTAN TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI...
Gençlerbirliği maçında kadroda bulunmayan Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex, takımının hiçbir iddiası olmamasına rağmen eşiyle birlikte tribünde yer alarak arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Locada oturan Alex ve eşi Daiane'nin soğuk hava nedeniyle battaniyeye sarıldıkları görüldü.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikadaki Gençlerbirliği atağında, Serkan'ın ceza alanı içinde yerden vuruşunda kaleci Mert yatarak topu kontrol etti.
10. dakikada Bekir'in sağdan ceza alanına ortaladığı top Gençlerbirliği savunmasında Murat'ın eline çarparken hakem Deniz Çoban penaltı kararı verdi.
Aynı dakikada penaltı vuruşunu kullanan Semih, meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve Fenerbahçe karşılaşmada 1-0 öne geçti.
15. dakikada soldan Özer'in kullandığı korner atışında ceza alanı içinde Bekir'in kafa vuruşunda, topu kale çizgisi üzerinden Cem çıkararak gol tehlikesini önledi.
20. dakikada Fenerbahçe'nin ceza alanı önünde kazandığı serbest atışta Semih sert bir vuruşla topu kalecinin de üzerinden filelere gönderirken sarı-lacivertliler maçta 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.
29. dakikada ceza alanı dışından Cem'in kullandığı serbest vuruşta yan direkten oyun alalına geri dönen topu altı pas içinde tamamlamak isteyen Serkan dışarı atarak takımı adına önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.
Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
51. dakikada Stoch'un ceza yayı önünden sert vuruşunda, kaleci Serdar'ın müdahalesiyle top üstten kornere çıktı.
54. dakikada Gençlerbirliği'nde ceza alanının dışından Cem'in kullandığı serbest vuruşta, yerden giden topu kaleci Mert kontrol etti.
56. dakikada karşılaşmadaki ikinci sarı kartını gören Fenerbahçeli futbolcu Caner kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
61. dakikada Oktay'ın pasında, Fenerbahçe savunmasının arkasına iyi sarkan Serkan, ceza alanına girerken topla buluşup sol çaprazdan etkili bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2- 1.
70. dakikada Gençlerbirliği savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu altıpas çizgisinde önünde bulan Güiza müsait durumdaki pozisyonda topu üstten auta attı.
Daha önce gruptan çıkma şansını yitiren Fenerbahçe, karşılaşmayı 2-1 kazanırken, Gençlerbirliği aldığı mağlubiyete rağmen gruptan çıkma başarısı gösterdi.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Deniz Çoban, İsmail Şencan, Serkan Malkoç
Fenerbahçe: Mert, Bekir, Bilica, İlhan, Caner, Dia (Dk. 58 Andre Santos), Cristian, Gökay, Stoch (Dk. 90+1 Hasan), Özer, Semih (Dk. 65 Güiza)
Gençlerbirliği: Serdar, Mehmet, Mahmut, Aykut, Murat, Hurşut (Dk. 38 Yasin), Harbuzi (Dk. 71 Soner), Cem, Oktay, Serkan, Zec (Dk. 80 Mununga)
Goller: Dk. 10 (Penaltıdan) ve 20 Semih (Fenerbahçe), Dk. 61 Serkan (Gençlerbirliği)
Kırmızı Kart: Dk. 56 Caner (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 16 Bilica, Dk. 26 Caner, Dk. 35 Bekir (Fenerbahçe), Dk. 19 Serkan (Gençlerbirliği)