Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Pamukoğlu: 10 aylık torununa sigorta yaptıran kişi, b

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu eleştirerek, "10 aylık torununa sigorta yaptıran kişi, bu memlekette dürüstlükten bahsedemez." dedi. MHP‘ye de yüklenen Pamukoğlu, "Siz ovada bir yürüyün göreyim



Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partisinin ikinci olağan kurultayında yaptığı konuşmada CHP ve MHP‘yi eleştirdi.
Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu‘nda gerçekleşen Hak ve Eşitlik Partisi kurultayına Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile Demokrat Parti eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk‘un kutlama mesajı göndermesi dikkat çekti. Kurultayda partililere seslenen Pamukoğlu, ‘neme lazım‘ dendiği zaman bir ülkenin batacağını söyledi. Birşey yapmadan yalnız konuşulmasını eleştiren Pamukoğlu, hayatın karar ve icraattan ibaret olduğunu ileri sürdü. İçişleri Bakanı Beşir Atalay‘ın Mescidi Aksa‘da namaz kılacağını söylemesini eleştiren Pamukoğlu, "Namaz kılacaksan Ayasofya‘da kıl da göreyim." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın, Galatasaray‘ın yeni stadının açılışında protesto edilmesine destek veren Pamukoğlu, "Galatasarayın yeni stadından kovdular bunu. Hani milletti, işte millet statdaydı. Tunus devlet başkanı kaçtı, sıra sana gelecek." diye ileri sürdü. Füze kalkanı ile Kürdistan‘ın İsrail için hazırlandığını iddia eden Pamukoğlu, ampulü kırma kararının Avrupa ve Amerika tarafından verildiğini ileri sürdü. Bunun işaretleri olarak ise Başbakanın Amerika‘ya davet edilmemesi, Yunanistan Başbakanı ile Almanya Başbakanının açıklamalarını gösteren Pamukoğlu, Suriye‘nin teröristleri affetmesine ilişkin açıklamaları eleştirerek, Suriye‘nin affedemeyeceğini, çünkü onların askerleri öldürdüğünü ifade etti. 1090‘dan beri buranın adının ‘Türk‘ olduğuna dikkat çeken Pamukoğlu, CHP‘nin şimdiye kadar laiklikle oyalandığını savundu.

CHP‘nin belediyelerin yolsuzluklarıyla uğraştığını ifade eden Pamukoğlu, "Çorlu ile Edirne belediye başkanları kimden?" diye sordu. "10 aylık torununa sigorta yaptıran kişi, bu memlekette dürüstlükten bahsedemez." diyen Pamukoğlu, Kılıçdaroğlu‘nun partisinin gençlik kollarının yaptığı protestoyu eleştirmesi hatırlatarak, "Hadi ordan, sen kendi işine bak" diye konuştu. CHP‘yi Atatürk‘ün kurduğunu ama bugün onunla bir ilgisinin kalmadığını vurgulayan Pamukoğlu, MHP‘nin tavrını da eleştirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin, "Amerika‘ya karşı AKP‘yi savunmak vatan borcudur" sözlerini eleştiren Pamukoğlu, "Siz ne zaman birşeyi önceden öğrenip, doğru kararlar vereceksiniz? Ovada bir yürüyün göreyim, sonra dağa bakarız." şeklinde konuştu.
Yolsuzluk ve rüşvet konusunda ne kadar parti varsa aynen mercimek gibi alt ve üstleri, hepsinin aynı şeyleri yaptığını ileri süren Pamukoğlu, bunların hakkından Anadolu kartalının geleceğini savundu. Örtülü ödenek parasına ‘keyif parası‘ dediğini aktaran Pamukoğlu, halkın çayı bile veresiyeye içtiğini iddia etti.

Kamuda kullanılan makam araçlarının çokluğunu eleştiren Pamukoğlu, Türkiye‘de kamu araçlarının diğer ülkelere göre 20 kat fazla olduğunu söyledi. Avrupada bisiklet ve metro ile işe gidildiğini anlatan Pamukoğlu, Türkiye‘de ise generaller dahil, herkesin mercedese bindiğini belirtti.
Meclis‘te 550 milletvekilinin bulunduğunu, 5 bin kişinin de hizmet ettiğini dile getiren Pamukoğlu, tek telefonun yetmediğini, birer tane daha telefon alındığını ileri sürdü. Kendi cep telefonunu hala kullandığını ve faturasını kendisinin ödediğini anlatan Pamukoğlu, Güneydoğu‘nun yandığını iddia etti. Bölgedeki askerin halinin ‘sanki başka ülkeye gidip işgal etmişler gibi‘ olduğunu savunan Pamukoğlu, "Ülke bölünüyor, herkes aklını başına toplasın. Ülke kaos ve anarşiye gidiyor, o zaman sizi ben bile kurtaramam." diye konuştu.

Devletin güvenlik ve adalet üzerine kurulduğunu dile getiren Pamukoğlu, devletin soyut bir kavram olduğunu belirterek, asıl olanın halk olduğunu söyledi. Ordunun 200-250 bin kişiye indirilerek çelik çekirdek gibi olacağını vurgulayan Pamukoğlu, askerlerin başına çuval geçirme hadisesinin bu milleti yaraladığını ifade ederek, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök başta olmak üzere sorumlu olan herkesi millet adına yargılayacaklarını, ölürler ise gıyabında yargılanacaklarını savundu.

Halkın artık çaresiz olmadığını ve ampulü kırmak için Hak ve Eşitlik Partisi olduğunu savunan Pamukoğlu, ittifak tekliflerine karşı çıktı. Şu an oylarının 3 milyon olduğunu ileri süren Pamukoğlu, 1 milyon oyu da torbaya koyacaklarını savundu. Pamukoğlu, "Kartalın kanatları altında kendinizi güvenli hissedeceksiniz. Ama bizle pazarlık olmaz. Kanatlarımızda güvende olursunuz, pençede işiniz zor. Oylar bölünecekmiş, oylar sen sağlamsan niye bölünsün." şeklinde konuştu.