Ramiz Ongun: 'Daltonlar' kelimesini 'beceriksizler' anlamında kullandım

Ülkü Ocakları'nın kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun, "Rahmetli Türkeş'in karşı çıktığı anayasaya bizim Daltonlar niye sahip çıkıyor" cümlesindeki Dalto

Ülkü Ocakları'nın kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun, "Rahmetli Türkeş'in karşı çıktığı anayasaya bizim Daltonlar niye sahip çıkıyor" cümlesindeki Daltonlar kelimesini beceriksizler anlamında kullandığını söyledi.

Kimseyi aşağılayıp hakaret etmediğini vurgulayan Ongun, "Maalesef MHP tek kişilik bir parti haline geldi. İstişare artık yapılmıyor. Büyüklerin, sözleri önemsenmiyor. Siyasi partilerin çoğu aynı durumda. Bir kişi Türkiye'nin geleceği için yapılan düzenlemeye 'evet' derse evet oluyor, hayır derse hayır kalıyor. Bu tek kişilik kararların zararı kısa vadede ortaya çıkar." ifadesini kullandı.

MHP'de üst düzey yönetimin 12 Eylül döneminde hapiste yatıp işkence gören ancak referandumda evet diyeceklerini açıklayan ülkücülere yönelik ' dönek' gibi cümleler kurmasını eleştiren Ongun, "Bu insanların hiç birinin o zaman menfaati yoktu. Onlar ne arazi ne de mal kavgası için hapse düştü. Çoğu hapisten çıktıktan sonra yaşamını yitirdi. Onları nasıl rahmetle anıyorsak yaşayanlara da saygı göstermeliyiz. Onların neden evet dediğini iyi analiz etmeliyiz." dedi.

Referandumda 'evet' diyeceğini yineleyen Ongun, "MHP'nin, hayır cephesindeki partilerle aynı safta görünmesi doğru değil. MHP'nin bir duruşu var. MHP, Rahmetli Türkeş'in karşı çıktığı anayasaya sahip çıkmamalıydı. Türkeş'ten bu yana ne değişti de karşı olduğumuz anayasayı sıkıca savunuyoruz. Üstelik de istediğimiz maddeler değişiyor."

GÜLEN HOCAEFENDİ İLE KAVGAYA TUTUŞMAK MHP'YE YAKIŞMAZ

Referandum sürecinde sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere her kesimin görüşlerini açıkladığını hatırlatan Ramiz Ongun, "Fethullan Gülen Hocaefendi'de düşüncelerini paylaşmıştır. Saygı göstermek lazım. Merhum Alparslan Türkeş'in Gülen Hocaefendi hakkında olumlu düşünceleri vardı. Kalkıp Fethullan Gülen ile kavgaya tutuşmak MHP'ye yakışmaz. " diye konuştu.