Alaşehir Osman Akça İlköğretim Okulu'na Ek Bina

Alaşehir ilçe merkezindeki Osman Akça İlköğretim Okulu bahçesine hayırsever işadamı Rıza Akça tarafından yapılacak 8 derslikli ek bina yapım protokolü imzalandı.

Alaşehir Osman Akça İlköğretim Okulu'na Ek Bina
Valilik makamında düzenlenen protokol imza törenine Vali Celalettin Güvenç'in yanı sıra Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, hayırseverler Rıza Akça ve Ahmet Göksan katıldı.
Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü nedeniyle Manisalıların Kurtuluş Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başlayan Vali Güvenç, "Yarın aynı zamanda milletimiz için çok önemli olan ramazan ayı arife günüdür. Arife gününün ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu güzel günler içerisinde ilimizin yetiştirdiği değerli işadamlarımızdan rahmetli hayırsever Osman Akça'nın oğlu Rıza Akça ve damadı Ahmet Göksan, yine hayırlı hizmetlerden birisini yapmak üzere makamdalar. Daha önce babası Osman Akça adına yaptırdığı 18 derslikli ilköğretim okulunun yanına 8 derslikli bir ek bina daha yapacak. Bu durum bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizim tahminimiz 500 bin TL'ye mal olacak. Alaşehir'de çocuklarımızın geleceğine önemli katkı sağlayacaktır. Eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde yapılan bir yatırım. Bu kampanyada yapılan yatırımlar vergi matrahından düşürülmektedir. İş adamlarımıza da bunun örnek olmasını diliyorum" dedi.
Bu protokolün Manisa'da 110. protokol olduğunun altını çizen Vali Güvenç, "Derslik sayımız bin 100'e çıktı. Atölye sayımız 8 oldu. 2010 yılında ise imzaladığımız 8. okul protokolüdür. Derslik sayısı ise 56'dır. İlgi gösteren, bu ülkede kazandığını, tekrar bu ülkenin çocuklarına, eğitimine, sağlığına, kültürüne, sporuna aktaran tüm işadamlarımıza teşekkürü bir görev ve borç biliyorum. Akça ailesine yardımlarından dolayı da teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İzmir, Denizli, Aydın gibi yerlerde iş yerlerinin bulunduğunu belirten hayırsever Rıza Akça da, "Biz Manisalıyız, Alaşehirliyiz. Rametli babam 2000 yılında aramızdan ayrıldı. Bu güne kadar ne yaptıysa hepsini Alaşehir için yaptı. Alaşehir'e vefa borcumuz var. Eniştem ve ortağım olan Ahmet Göksel ile birlikte karar verdik. Şartlar zor da olsa, çünkü biz ihracatcıyız. Ne yaparsak Alaşehir için yapalım dedik. Babamızın Alaşehir'e yaptığı okula ilaveten 8 derslik bir ek bina yapıyoruz. Yapılan okulumuz memleketimize, Alaşehir'imize hayırlar getirsin. Müteahhitle görüştük. 2011 yılının Ocak 15'inde okulu bitirip 2. döneme yetiştirmeyi düşünüyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç, Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan ve hayırsever işadamı Rıza Akça 8 derslikli ek bina protokolünü imzaladılar.