Trakya Bölgesi'nin kalkınma ve gelişimi sempozyumda değerlendirilecek

Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen Uluslararası II. Trakya Bölgesi Kalkınma -Girisimcilik Sempozy

Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen Uluslararası II. Trakya Bölgesi Kalkınma -Girisimcilik Sempozyumu 1-2 Ekim tarihlerinde İğneada Resort Otel'de gerçekleştirilecek.

Trakya bölgesinin kalkınma ve gelişimi ile alakalı tarihi sürecin değerlendirileceği, mevcut durum ve problemlerin analiz edileceği programda kalkınma ve girişimcilikle irtibatlı olarak bölgenin tarım, turizm, sanayi ve sosyal yapısı tartışılacak. Sempozyum düzenleme kurulu baskanı Prof. Dr. Gülfettin Çelik, "Sempozyumun Trakya bölgesinin mevcut durumunun analizine ve problemlerinin tanımlanarak çözüm yollarının araştırılmasına yol göstericilik yapacağı ve farkındalık yaratacağı açıktır." dedi.

Kırklareli'nden kamu kurum ve kuruluşlarından üst düzey katılımcıların iştirak edeceği programa, açılış konuşmacısı ve sempozyum onur konuğu olarak Kırklareli Valisi Muammer Muşmal ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç katılacak. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen sempozyumun açılış programına Ajans Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstünde konuşmacı olarak iştirak edecek.

İki gün süreyle gerçekleşecek programa onur konuğu ve konuşmacı olarak Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Orak, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Çanakkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Kirtis, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Murat, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Suat Oktar, Maltepe Üniversitesi İsletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazif Gürdoğan katılacak.

Sempozyum açılış programı 1 Ekim Cuma günü 09.45'te başlarken, Üç ayrı salonda eşzamanlı olarak düzenlenecek sempozyumda Türkçe ve İngilizce olmak üzere Türk ve yabancı katılımcıların sunacağı toplam 62 tebliğ yer alıyor.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Baskanı Prof. Dr. Gülfettin Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi: "Kırklareli ve çevre illerden sempozyuma katılmak isteyenlerin katılımını kolaylaştırmak amacıyla Üniversitemiz tarafından İğneada Resort Otele ücretsiz gidiş ve dönüş servisleri organize edilmiştir. Kalkınma, Bölgesel ve Kırsal Kalkınma, Girişimcilik, Kadın Girişimciliği, Girişimcilik ve Eğitim İlişkisi, Turizm ve Markalaşma, Enerji ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji ve Sosyo-Ekonomik Değeri gibi pek çok başlığın tartışılacağı sempozyumun Trakya bölgesinin mevcut durumunun analizine ve problemlerinin tanımlanarak çözüm yollarının araştırılmasına yol göstericilik yapacağı ve farkındalık yaratacağı açıktır. Bu bakımdan Trakya bölgesi ve halkına önemli katkı sağlayacak sempozyum programının izlenmesi ve kamuoyuna aktarılması noktasında katılımın yoğun olarak gerçekleşmesini talep ediyoruz." dedi.