Moskova'daki Kudüs'e Destek Mitinginde İsrail Bayrağı Çiğnendi

Rusya'nın başkenti Moskova'da Dünya Kudüs Günü nedeniyle düzenlenen gösteride İsrail bayrağı ayaklar altına alındı.

İran'ın dini lideri İmam Humeyni'nin teşebbüsüyle son 20 yıldan beri Ramazan ayının son Cuma günü kutlanmakta olan Dünya Kudüs Günü nedeniyle Moskova'da Kudüs ve El-Aksa Camisine destek mitingi düzenlendi. Moskova Ehli Beyt örgütünün teşebbüsüyle başkentteki Yauzskaya Vorota Meydanı'nda düzenlenen mitinge yaklaşık 200 kişi katıldı. Ellerinde "Rus Halkı Siyonist Terörü Lanetliyor", "Filistin'e Özgürlük", "Kutsal Topraklarda Barış İstiyoruz", "Kudüs Müşriklerden Temizlenecek" yazılı pankartlar taşıyan
eylemciler, İsrail'in Filistin halkına yönelik politikasını protesto etti. Mitingde yapılan konuşmalarda İsrail'in Gazze'ye yönelik baskı politikasının halen devam ettiğine dikkat çekilirken, tüm dünya kamuoyunun ezilen Filistin halkına sahip çıkması gerektiği vurgulandı.
Yoğun güvenlik önlemleri alınan miting alanında İsrail bayrağını yakmak isteyen bir grup eylemcinin, soğuk havada çakmakların ateş almaması üzerine İsrail bayrağı yere atılarak çiğnendi.
İHA'ya açıklamada bulunan Rusya-İslam Dünyası Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Şamil Sultanov, "Son 60 yılda Filistin halkı kadar kahraman yetiştiren ve şehit veren başka bir halk yok. Dünya kamuoyu artık İsrail'in Siyonist rejiminin gerçek yüzünü görmeye başladı. Filistin halkı bu haklı davasını mutlaka kazanacak. Dünya Kudüs Günü'nde Rusya Müslümanları olarak biz de İsrail'e Filistin topraklarından defol diyoruz" diye konuştu.
Yaklaşık 2 saat devam eden mitingde sık sık tekbir getiren eylemciler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.