Polisten Düğünlerde 'Oğlak Parası' Uyarısı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, hırsızlık, yankesicilik ve trafik kazaları konusunda çok sayıda uyarı broşürü dağıtan İlçe Emniyet Müdürlüğü, şimdide düğünlerde şikayetlere neden olan oğlak, koç ve içki parası için önlem aldı

Polisten Düğünlerde 'Oğlak Parası' Uyarısı
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, hırsızlık, yankesicilik ve trafik kazaları konusunda çok sayıda uyarı broşürü dağıtan İlçe Emniyet Müdürlüğü, şimdide düğünlerde şikayetlere neden olan oğlak, koç ve içki parası için önlem aldı.
Hazırlanan uyarı broşürlerini ilçedeki cadde ve sokaklarla işyerlerinin camlarına asan İlçe Emniyet Müdürlüğü tehdit, baskı, hakaret, şiddet ve yağmanın Türk Ceza Kanununa göre suç teşkil ettiğini bildirdi. İlçedeki bazı mahallelerde artan şikayetler üzerine hazırlanan broşürleri değişik yerlere asan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden vatandaşların 155 polis imdat telefonu ile 0266 422 17 43 numaralı telefonlara başvurmaları istendi. Hazırlanan broşürde, "Adet veya gelenek denilerek tahdit, hakaret, baskı cebir, şiddet ve yağma yolu ile oğlak, koç, bayrak çekme, içki parası istendiğinde 155 polis imdat telefonu veya 0266 422 17 43 nolu telefona bilgi verilecek veya şahsen polis merkezine gelinerek şikayette bulunulacaktır. Tehdit, baskı, hakaret, cebir şiddet ve yağma Türk Ceza kanununa göre suç teşkil etmektedir" yazıldı.
Geleneklerin güzel bir şey olduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar, "Düğün yapacak vatandaşlardan zorla para alınması bir gelenek olamaz. Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın müdürlüğümüzü aramalarını istiyoruz. Tehdit, baskı, hakaret, cebir ve yağma Türk Ceza kanununa göre suç teşkil etmektedir. Bunun bilinmesini istiyoruz" dedi.