'Daha iyi hukuk sistemi için çalışıyoruz'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Türkiye'nin daha özgür, daha demokratik ve daha iyi işleyen bir hukuk sistemine sahip olması için çalışıyoruz'' dedi.

Bakan Şimşek, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı tarafından verilen yemekli toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her alanda başarılı olması için takım ruhu içinde ortak bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Türkiye'nin 12 Eylülde yapılan referandum ile çok önemli bir süreçten geçtiğini ve anayasada önemli değişiklikler yapıldığına işaret eden Bakan Şimşek, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin hukuk sistemi daha iyi işleyen bir yapıya kavuşacak. Biz, ülkemiz için çalıştık. Ülkemizin önünün açılması, milli iradenin hakim kılınması için çalıştık. Türkiye'nin daha özgür, daha demokratik ve daha iyi işleyen bir hukuk sistemine sahip olması için çalışıyoruz. Türkiye için çok önemli, çok tarihi olan bir referandum kampanyasında, hepiniz katkıda bulundunuz.

Eminim, bu başarı Türkiye'nin başarısıdır, bu başarı milletimizin başarısıdır, bu başarı hepimizin başarısıdır. Rehavete kapılmayacağız. İlle de seçimi beklemeyeceğiz, bu ülkede yaptığımız hizmetleri anlatacağız. Hiç, başkaları ile polemiğe girmeye gerek yok. Bizim yaptıklarımızı anlatmamız yeterli.''

-''LAF DEĞİL, İŞ YAPIYORUZ''-

Bakan Şimşek, laf değil, iş yapmaya çalıştıklarını, tek düşüncelerinin de vatandaşa ve Türkiye'ye hizmet etmek olduğuna işaret ederek, şu görüşleri dile getirdi:

''Ülkemizin başarılarını anlatacağız ve ortaya yeni bir vizyon koyacağız. Biz başkalarına laf üretmekle zaman geçirmeyeceğiz. Türkiye için, Türkiye'nin geleceği için ortaya yeni bir vizyon koyacağız. Yeni şeyler söyleyeceğiz. Ülkemizi daha ileriye nasıl götüreceğiz, onu milletimizle paylaşacağız. Zaten asıl olan budur. Bizi farklı kılan da budur. Biz çalışacağız, Türkiye'nin başarısı için milletimizin huzuru ve refahı için, tabiki ülkemizin ve bölgemizin gelişmesi için, hep birlikte takım ruhu içerisinde çalışacağız.

Gaziantep çok şanslı bir ilimiz. Çok iyi bir takım var. Benim en çok mutlu olduğum anlar, vatandaşlarla iç içe olduğumuz dönemlerdir, fakir evlerini ziyaret ettiğimiz dönemlerdir. Her zaman sorunları da çözemeyebiliyoruz. Ama hiç olmazsa, bazılarını çözüyoruz, çözmek için çalışmalar yapıyoruz. Zaten amacımız sorunları çözmek. Bütün İslam ülkeleri için bir ilham kaynağı olacağız, bizim DNA'mızda başarısızlık diye bir şey söz konusu değildir. İnşallah dünyanın en gelişmiş ülkelerini geçeceğimizi göreceğiz.''

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ise yaptığı konuşmada, 12 Eylülde yapılan referandumda elde edilen başarıdan dolayı başta Bakan Şimşek olmak üzere tüm parti teşkilatlarını kutladı.

Uzer, Gaziantep'te yüzde 70 evet oyu, yüzde 30 da hayır oyu çıktığına işaret ederek, bu sonucun önemli bir başarı olduğuna dikkat çekti.

Uzer, AK Parti'nin referandumda elde ettiği başarıyı küçümseyen partilerin bulunduğunu, bu partilerin eleştiri yerine kendilerinin bir özeleştiri yapmalarının gerekli olduğunu kaydetti.

Toplantıya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti il ve ilçe teşkilatı yöneticileri, kadın kolları başkanı ve üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

AA