Rahman ile Ahmedinejad, New York'ta bir araya geldi

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ile İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde bir ar

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ile İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde bir araya geldi. İki lider İran ile Tacikistan arasındaki işbirliği ilişkilerini değerlendirdi.Taraflar, iki ülke arasında; karayolu, demiryolu ve elektrik nakil hattı projesinin hızlandırılması konusunda fikir birliğine vardı.

Rahman ile Ahmedinejad, Tacikistan, İran ve Afganistan arasındaki üç taraflı işbirliğinin geliştirilmesine yönelik konuları da masaya yatırdı.

Öte yandan, Tacik lider Rahman ABD'nin Afganistan ve Pakistan konularından sorumlu özel temsilcisi Richard Holbrooke ile de görüştü. ABD'nin, Tacikistan ile Afganistan arasında yeni köprünün inşa edilmesine büyük önem verdiği kaydedildi. Köprünün bölgesel işbirliğinin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

KATAR, TACİKİSTAN'A 500 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPACAK

Tacikistan Devlet Başkanı Rahman ile Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halife El Tani ile yaptığı görüşmede de iki ülke arasındaki yatırım projelerini değerlendirdi. BM Genel Kurulu'nun 65. dönem toplantısı çerçevesinde bir araya gelen Rahman ile El Tani, Katar'ın Tacikistan'a yapacağı 500 milyon dolarlık yatırım projeleri ele alındı.

Katar sermayesiyle başkent Duşanbe'nin güneyinde modern konutlar inşa edilecek. Projenin maliyetinin 180 milyon dolara mal olması bekleniyor. Ayrıca, Katar Tacikistan'da Orta Asya'nın en büyük camisini inşa edecek.