SP Hatay İl Başkanı Çalışkan, ADD Başkanı Çölaşan'a tepki gösterdi

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın Hatay'da gerçekleştirilen konferansta anayasa değişikliği referandumunda 'evet' oyu kullanan yüzde 58'lik kesimi i

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın Hatay'da gerçekleştirilen konferansta anayasa değişikliği referandumunda 'evet' oyu kullanan yüzde 58'lik kesimi ihanetle suçlamasına bir tepkide SP Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan'dan geldi.

Çölaşan'ın bu açıklamalarının Hatay'daki huzuru ve barış ortamını tehlikeye sokacak türden olduğunu dile getiren Çalışkan, "Hatay'da huzur ve barış ortamını bozacak açıklamalarda bulunması son derece yanlış olmuştur. Özellikle milletin irade ve düşüncesine hakarette bulunmak açıklamayı yapan kişinin şahsiyetini ortaya koyar" dedi.

Çalışkan referandum sonuçlarının tartışmaya açık olduğunu ancak bu tartışma ortamının milletin arasına nifak tohumu ekmeye yönelik olmaması gerektiğini söyledi.

"Çölaşan'ın ifadelerindeki üslup ve seviye bir yana; bu tür bir değerlendirmenin; Hatay'da yapılması ayrıca çirkin olmuştur" diyen Çalışkan, "Hangi görevlerde bulunmuş olursa olsun kimsenin Hatay'da yaşanan huzur ortamını hedef alacak bir girişimde bulunması, asla kabul edilemez. Referandumda halk son sözünü söylemiştir, bundan ders alması gerekenler, nerede hata yaptık demelidir. Halkın büyük çoğunluğunun referandumda evet oyu kullanmış olması milletimizin özgürlük ve yeni anayasa isteğini açıkça ortaya koymuştur. Hele de referandumu sadece Hatay'da yapılmış gibi görmek de ayrı bir körlük örneğidir. Kimsenin Hatay'ı farklı görmeye, Hatay sonuçlarını farklı değerlendirmeye tabi tutma lüksü olmamalıdır. Böyle bir ayrışıma gidildiği takdirde, ortaya olumsuz neticelerin çımasına zemin hazırlanmış olur. Hatay açısından değerlendirildiğinde de olumsuz sayılabilecek bir netice de ortada yoktur; hayırcıların çığırtkanlığından başka bir şey yoktur." diye konuştu.

Referandumu bir siyasi parti oylaması şeklinde değerlendirmenin yanlış olduğunu söyleyen Çalışkan, açıklamasında "Hayır diyenlerin olduğu kadar, evet diyenlerin de itibar etmesi gereken sonuçlar varsa bunu herkes kendi açısından değerlendirecektir. Sandıktan çıkan sonucu gerilim ve çatışma konusu yapmak kimseye yarar sağlamaz. Bu nedenle referandum sonuçlarını halkın kararı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor, sonucun yeni anayasa yapılması için atılmış bir adım olmasını diliyoruz." ifadelerine yer verdi.