Ziraat Bankası Van Bölge Başkanı Bayat'dan Vatso'ya Ziyaret

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı (VATSO) ziyaret eden Ziraat Bankası Van Bölge Müdürü Kemalettin Bayat, Türkiye'nin en büyük ticari kredi veren kuruluşlarından biri olmayı hedeflediklerini, bu kapsamda başta ticaret odası ve diğer iş destek kuruluşları ile görüşmeler yaptıklarını söyledi

Ziraat Bankası Van Bölge Başkanı Bayat'dan Vatso'ya Ziyaret
Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı (VATSO) ziyaret eden Ziraat Bankası Van Bölge Müdürü Kemalettin Bayat, Türkiye'nin en büyük ticari kredi veren kuruluşlarından biri olmayı hedeflediklerini, bu kapsamda başta ticaret odası ve diğer iş destek kuruluşları ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.
Ziraat Bankası tarım ve hayvancılık alanında yaptıkları desteklerin ardından yeniden yapılanma ile ticari ve KOBİ desteklerine yöneldi. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Ziraat Bankası Bölge Başkanı Kemalettin Bayat'ı ziyareti sırasında bankaların bölgeye bakışının gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek "Yıllardır bankaların bölgeye bakışı kazan kazan mantığı üzerine kurulmuştur. Türkiye'de bir çok alanda değişimler dönüşümler yaşanmasına rağmen, bankacılık sektörünün bölgeye bakışı maalesef değişmedi. Burada sadece para kazanmak amacındalar. Oysa buradaki işadamı, sanayici, çiftçi, besici bankaların destekleri ile gelişebilir. Gelişen bir bölgede, ticari ve ekonomik hayatın güçlü olduğu bir yerde bankalar daha da kazanır" ifadesini kullandı.
Ziraat Bankası Bölge Başkanı Kemalettin Bayat ise, şimdiye kadar tarım ve hayvancılık ağırlıklı desteklerle çalışan bankalarının bundan böyle ticari ve sanayi alanında da en etkin şekilde çalışacaktır ifadesini kullandı. Bayat, "Ziraat Bankası Türk bankacılık sektörünün en önemli kuruluşu olarak finans sektörünü ayakta tutmaktadır. Bankamız 2008 krizinde Türkiye'de dağıtılan 7,5 katrilyon kredinin 5,5 katrilyonunu dağıtmıştır. Bu da bizim ne kadar önemli işler yaptığımızı göstermektedir. Biz yeniden bir yapılanma ile bundan böyle ticari krediler ve KOBİ kredilerine ağırlık vereceğiz. Ayrıca yeni yönetim anlayışımızla bölgeye karşı önyargıları yıkma gayretindeyiz. İnşallah en kısa sürede bunu müşterilerimize, bankamıza ve halkımıza yansıtacağız" dedi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve Ziraat Bankası Van Bölge Başkanı Kemalettin Bayat, önümüzdeki günlerde yeni destek paketlerini KOBİ'lere ve tüccarlara tanıtacaklarını da bildirdi.