Erciş Kaymakamı Ramazan Fani'den Etso'ya Ziyaret

Van'ın Erciş İlçe Kaymakamı Ramazan Fani Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nı ziyaret ederek oda başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle tanıştı.

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani'den Etso'ya Ziyaret
İlçeye geçtiğimiz Eylül ayı içersinde atanan Kaymakam Ramazan Fan,i Erciş'teki sivil toplum örgütlerine nezaket ziyaretlerinde bulunuyor. İlk olarak Erciş Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)'yu ziyaret eden Kaymakam Fani'yi, ETSO Başkanı Abdulkadir Arslan kapıda karşıladı. Daha sonra makama geçen Kaymakam Fani, burada bulunan ETSO Yönetim Kurulu üyeleriyle tek tek tanıştı. Kaymakama odanın faaliyetleri konusunda bilgi veren ETSO Başkanı Arslan, yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. ETSO olarak ilçede Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulması çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Arslan, Kaymakam Fani'den de bu konuya önem vermesini talep etti. Van'a gelen kaynaklardan Erciş olarak yeteri derecede pay alamadıklarından da yakınan Arslan, "Odamızı ziyaretinizden ötürü öncelikle sizlere şahsım, yönetim kurulu ve üyelerim adına teşekkür ediyorum. Erciş her geçen gün gelişip büyümektedir. Bu meyanda sizlerden her zaman yardımlarınızı bizlerden esirgememenizi talep ediyoruz. İlk etapta ilçemize pasaport bürosunun açtırılması, sınır ticaretinden Erciş'in de istifade etmesi, doğalgazın ilçemize getirilmesi ve en önemlisi OSB'nin bir an önce ilçemizde kurulması çalışmalarına hız verilmesini talep ediyoruz" dedi.
Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ise, ETSO'nun ilçenin en köklü sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. Erciş'in her alanda gelişip büyüdüğüne dikkat çeken Kaymakam Fani, ilçede istihdam alanlarının mutlaka çoğaltılmasının da yarar sağlayacağını bildirdi. İlçenin tüm sorunlarının 'Erciş'in Gelişen Planı' adı altında irdelenmesi, sıkıntı ve yatırımların tek tek burada tartışılması gerektiğini de ifade eden Fani, "Bu çalışmalar yapılırken Erciş İşletme Fakültemizin de deneyimli akademisyenlerinden faydalanmak gerekir diye düşünüyorum. Hep birlikte ilçemizi kalkındırmalıyız. 20 yıl sonrasını düşünerek bu planlar yapılmalıdır. Çünkü Erciş'te ciddi bir potansiyel bulunmaktadır. Yapılan hiç bir yatırım inanın boşa gitmeyecektir" şeklinde konuştu.
Karşılıklı sohbetin ardından, ETSO Başkanı Abdulkadir Arslan tarafından İlçe Kaymakamı Ramazan Fani'ye odaya gösterdiği yakın ilgi anısına bir şükran plaketi takdim edildi.