Ana Kucağından Okul Sırasına

Minikleri yalnız bırakmayan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti

Ana Kucağından Okul Sırasına
Minikleri yalnız bırakmayan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Velilerle bir süre sohbet eden Üye, miniklerle tek tek ilgilendi, onlara çikolata dağıttı.
Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde, öğretmenlere yönelik düzenlenen 'İyi Örnekler Konferansı'na da katılan Üye, burada gazetecilere anaokullarıyla ilgili projesini de açıkladı. Buna göre 3 yıl içinde, 30 ilçede 30 müstakil anaokulu yapılacak. Anasınıfı ve okuluna gitmeyen öğrenci kalmayacak. Türkiye genelinde okul öncesi ve ilköğretimde olmak üzere toplam 2 milyon 400 bin öğrenci artık okullu oldu. Ana kucağından ayrılıp ilk kez okula ayak basan minikler, okula alışmalarını sağlamak amacıyla, 20 Eylül pazartesi günü başlayacak olan 2010-2011 eğitim-öğretim yılından bir hafta öncesinde 'uyum programına' alındı.
ÜYE, MİNİKLERE ÇİKOLATA DAĞITTI
Çocukların okul kaygılarının ortadan kaldırılması, okulu sevmeleri ve okul kurallarını öğrenmesi amacıyla bir haftalık uyum programına başlayan minikleri ilk kez karşılaştıkları öğretmenlerinin yanı sıra aileleri ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ragıp Üye yalnız bırakmadı. Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Üye, miniklerle tek tek ilgilendi, onlara çikolatalar dağıttı, kucağına alıp sevdi ve velilerle sohbet etti.
DERS BAŞI YAPILDI
Üye, İzmir'de de ilköğretimde yaklaşık 50 bin miniğin ders başı yaptığını, ayrıca 37 bin okul öncesi kayıt aldıklarını açıklayarak, "Bu hafta itibariyle 32 bin öğretmenimiz, sadece birinci sınıflar için bin 700 sınıf öğretmenimiz görev başında. 50 bine yakın ilköğretim birinci sınıf ve 35-40 bin ana sınıf öğrencimiz var" dedi.
30 İLÇEDE 30 ANA OKUL YAPILIYOR
Üye, burada ayrıca İzmir'de okul öncesi eğitimde yüzde 42 olan oranı yüzde yüze çıkarmak için başlattıkları özel bir projeyi de açıkladı. Üye'nin açıklamalarına göre İzmir'de 3 yıl içinde okul öncesi eğitimi almayan tek çocuk kalmayacak. Proje için İzmir'in 30 ilçesinde 30 müstakil anaokulu açılacak.
3 YIL İÇİNDE YÜZDE 100
Projenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Üye, "Projemizle 30 ilçede 30 müstakil anaokulu açacağız. Hedefimiz 3 yıl içinde okul öncesi eğitim oranının yüzde 100'e çıkarmak. Bu yıl yüzde elliyi aşmamız gerekiyor. Yapacağımız anaokullarının 12-13 tanesini planladık bile. Ayrıca 37 bini aşkın okul öncesi eğitim kaydı aldık, hala devam ediyor. Kaydolmak isteyen hiçbir velinin, 'kontenjanımız yok' diye geri çevrilmeyeceği yönünde talimat verdim. Kimseyi geri çevirmeyeceğiz, gerekirse para da almayız. Bu konuda öğretmen sıkıntımız da yok. Ana sınıflarda görevlendirilmek üzere 483 sınıf öğretmenimizi özel kursa aldık" şeklinde konuştu. Alsancak Salih İşgören İlköğretim Okulu'nda okula merhaba diyen çocukları okula uyum programı kapsamında palyaçolar karşıladı, minik öğrencilerle birlikte şarkılar-türküler söyledi. Ardından çocuklara çikolata, şekerleme ve kek dağıtıldı.