'Karadeniz Fırtınası' Yiğido'yu yuttu

Trabzonspor, kendi evinde Sivasspor'u bozguna uğrattı. Bordo-Mavilliler Yiğido'yu 6-1'le geçip ligde yeniden ikinci sıraya yükseldi



TRABZON - Sezona Süper Kupa'yı kazanarak başlayan ve Spor Toto Süper Lig'de oynadığı üç maçta 7 puan toplayan Trabzonspor, kendi evinde Sivasspor'u 6-1'le geçti. Böylece Karadeniz temsilcisi bu sezonun en farklı galibiyetine de imza atmış oldu. Konuk ekipte 79. dakikada Sedat Bayrak, yardımcı hakemle girdiği diyalog sonrasında doğrudan kırmızı kart görerek Yiğido'yu 10 kişi bıraktı.

Mücadele, geçen hafta antrenman sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Kardemir Karabükspor’un yardımcı antrenörü Esat Karaberberoğlu için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başlarken ev sahibi Trabzon'un golleri ilk yarım saatten sonra gelmeye başladı. 31. dakikada Yattara'nın serbest atıştan bulduğu golle 1-0 öne geçen Bordo-Mavililer, üç dakika sonra Ginelinin şık golüyle farkı ikiye çıkardı. 38'de Selçuk'un uzun mesafeli vuruşu ilk yarının skorunu belirledi: 3-0. Yiğido ikinci yarıya Cihan'ın golüyle başlayıp farkı ikiye indirse de sahneye Teofilo çıktı. Kolombiyalı 59 ve 75'de rakip ağları sarsıp durumu 5-1'e getirirken, karşılaşmanın skorunu belirleyen ise 89. dakikada Burak oldu: 6-1.

Güneş: İnançlarını sarstık
Karşılaşma sonrasında basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Bugün oynadığımız Sivasspor uzun zamandır takım oyununu iyi oynayan, rakipleri zorlayan bir takım. Ama takımımızın akıllı, sabırlı oynaması ve ayağa pas yapması sonucu goller geldi ve bu durum da rakibin inancını sarstı. Yoksa Sivasspor iyi takım” dedi.

'Bugün hakemi hiç sevmedim'
Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise “Bugün hakemi hiç sevmedim. Hiçbir takım böyle bir skoru hak etmez. Özellikle oyuncumuz atıldıktan sonra dengemiz tamamıyla bozuldu. Biz iyi bir takımız ama bugün kötü günümüzdeydik” diye konuştu. (Spor Servisi)