Milletvekili Kavaz Ramazan'da din motifli olası provokasyonlara dikkat çekti

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz, karanlık odakların Ramazan ayında dini motifli provokasyonlarına karşı vatandaşları duyarlı olmaya davet

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz, karanlık odakların Ramazan ayında dini motifli provokasyonlarına karşı vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

AK Parti Milletvekili İbrahim Kavaz, Türkiye'nin referandum süreci nedeniyle kritik bir zaman diliminden geçtiğini söyledi. Milletvekili Kavaz, Ramazan ayında referandum sürecini provokatif terör saldırıları ile sabote etmek isteyen karanlık güçlerin boş durmayacağını ifade etti.

Milletvekili Kavaz, beraberinde partisinin Erzurum İl Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Yıldız ile Cihan Haber Ajansı Bölge Temsilciliği ile Erzurum Girişimci İşadamları Derneği'ni ziyaret etti. Milletvekili Kavaz, özellikle Erzurum gibi milliyetçi ve manevi duyguları yüksek vatandaşların yaşadığı şehirlerde Ramazan'da provokatörlerin cadde ortasında 'ciklet çiğneme', 'sigara içme' ya da 'bir şey içmek' gibi davranışlarda bulunabileceğine dikkat çekti. Milletvekili Kavaz, geçmişte dini motifli provokatif saldırıların yaşandığına vurgu yaparak, "Ramazan'da huzur ve barış ortamına gölge düşürmek isteyen odaklar, kişiler olacaktır muhakkak. Halkımızdan ricam, provokatif davranışlarda bulunanlara bakmasınlar, bunların bulunduğu ortamlardan hemen uzaklaşsınlar. Çünkü çok basit gibi görünen, sokakta sigara içmek, ciklet çiğnemek gibi davranışlarla oruç tutan mütedeyyin vatandaşlarımız tahrik edilmek istenecektir. Ramazan ayında bu gibi din motifli olası provokasyonlara karşı vatandaşlarımın dikkatli ve hassas olmalarını istiyorum." dedi.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'Yİ NAZİK OLMALARI İÇİN UYARIRDIM

Referandum sürecinde ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerinde edep sınırlarını aştıklarını ifade eden Kavaz, "Ben eğitimciyim. Eğer, Kılıçdaroğlu ile Bahçeli üniversitede öğrencim olsaydı. Her ikisini de nezaketsiz konuşmalarından dolayı uyarırdım. Bir ülkenin başbakanına yönelik hitaplarında daha saygılı olmalarını isterdim. Ders notlarında ise bu nedenle kendilerine kırık not verirdim." diye konuştu.