Gaziantepli Vatandaşlar Elektrik Kesintilerinden Şikayetçi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde vatandaşlar, sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden şikayetçi oldu.

Gaziantepli Vatandaşlar Elektrik Kesintilerinden Şikayetçi
Cumhuriyet Mahallesi Garnizon Caddesi'nde son günlerde meydana gelen elektrik kesintileri, vatandaşın tepkisine neden oldu. Elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenen iş yeri sahipleri, maddi zarara uğradıklarını söylediler. Olası bir arıza durumunda kendilerine ulaşılması için verilen arıza bildirim numaralarının sürekli meşgul olduğunu ifade eden vatandaşlar, yetkililerden elektrik kesintilerine bir an önce çözüm bulunmasını istediler.
Kesintilerin son zamanlarda sıklaştığı kentte, voltajın düşüp yükselmesinden dolayı elektrikli ev aletlerinin arızalandığını söyleyen elektronik eşya servisleri, "Buzdolabı, çamaşır makinesi ve televizyonlar arızalanıyor. Arıza nedenlerin başında elektrik gidip-gelmesinden kaynaklanan voltaj yüksekliği geliyor. Her gün onlarca arızalı eşya geliyor. Elektrik kaynaklı eşya arızaları garanti kapsamına da girmiyor. Bugün hangi tamirciye giderseniz gidin çamaşır makinesi, buzdolabı ve televizyon
göreceksiniz. Bu milli servet kaybıdır" şeklinde konuştular.
İslahiye Tedaş İşletme Müdürü Atilla Karpuz da, ev ve iş yerindeki klimaların çalıştırılması ve havaların sıcaklığından ötürü trafolarda aşırı yüklenme olduğunu ve kesintinin de bu durumdan kaynaklandığını savundu. Atilla Karpuz, ekiplerin sorunu en kısa sürede gidermek için çalıştıklarını kaydetti.