Tamince, zengin turistin henüz Türkiye'yi keşfetmediğini, söyledi

Rixos otellerinin patronu Fettah Tamince sektörle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı

Tamince, zengin turistin henüz Türkiye'yi keşfetmediğini, söyledi
Rixos otellerinin patronu Fettah Tamince, zengin turistin henüz Türkiye'yi keşfetmediğini açıkladı. Türkiye'nin zengin turist çekebilecek potansiyele sahip olduğunu kaydeden Tamince, bunun için otel dışında gerekli ürünlerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Rixos otellerini dünya markası haline getiren Fettah Tamince, 20 milyonun üzerinde turist ağırlayan Türkiye'nin, zengin turistler tarafından henüz keşfedilmediğini söyledi. Türkiye'nin zengin turistlere sunacağı bir çok değerinin olduğunu bildiren Tamince, zengin turistlerin çekilmesi için otel dışında ürünlerin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Turizmcilerin, sivil toplum örgütleri ve yerel yöneticiler ile birlikte hareket edemediğini de kaydeden tecrübeli işadamı, bu nedenle doğru turizm ürünü geliştirilemediğini ve zengin turist çekilemediğini söyledi.

TURİST SAYISI DEĞİL KAZANÇ ÖNEMLİ

Son günlerde Türkiye'ye ucuz turist geldiği yönünde haberler okuduğunu ifade eden Tamince, "Bizde tam tersi yaşanıyor. Kademeli olarak fiyatlarımız hep artıyor. Kaliteli ürün her zaman sahibini bulur. Kaliteli ürünü alacak tüketici de mevcut. Antalya ve Türkiye ucuz destinasyon değil. Buna inanmıyorum. Doğru hizmet verelim, doğru servis yapalım, markalaşalım yeter. Turist saydığımız sürece sorunu çözemeyiz. Bu yıl Antalya'ya 10 milyon turist gelecek. 3 yıl önce 7 milyon turist kaç para bıraktı, bu yıl kaç para gelir elde edilecek ona bakmak lazım. 20 milyon turistle 10 milyon turistlik gelir elde ediyorsak önemli bir yanlışın içindeyiz. Turist sayısından çok gelir önemli" diye konuştu.

ÜRÜN GELİŞTİR ZENGİN TURİST GELSİN

Zengin turistlerin Türkiye'yi henüz keşfetmediğini bildiren Tamince, "Nitelikli turist için kaliteli yatak ve tesise yoğunlaşmalıyız. Biz bunu yapıyoruz ve başarılı oluyoruz. Türkiye'nin zengin turistlere sunacağı çok zenginliği var. Zengin turistleri çekmek için ürünler geliştirmeliyiz. Destinasyon sadece otel demek değildir. Ama turizmciler, sivil toplum örgütleri ve mahalli idarelerle birlikte hareket edemiyor. Bu nedenle de doğru ürünler geliştiremiyoruz. Dünyada yüksek fiyatlara ürün satan destinasyonlar ne yapıyorsa bizim de onu yapmamız lazım. Ama vizyon koyduğumuzda taşlanıyor. Taşlayanlar da konuyla ilgili en az bilgiye sahip insanlar. Bilgi sahibi olanlar ise tepki çekmemek için konuşmuyor" dedi.

HER ŞEY DAHİLDEN ÇIKIŞ

Turistlerin Türkiye'yi tercih etmesinde en önemli unsurlar arasında yer alan her şey dahil sisteminden sınırlı olarak çıkacaklarını açıklayan Fettah Tamince, "1 Mayıs 2011'de Bodrum'daki otelimizi her şey dahil sisteminden çıkartıyoruz. Antalya'daki Sheraton'da da her şey dahil olmayacak. Her şey dahil sattığımız otellerde 2-3 yıldır bazı üniteleri zaten her şey dahilden çıkartmıştık. Her şey dahilden çıkmayı para kazanmak için değil hizmet kalitesini artırmak için yapıyoruz. Diğer otellerimizde tamamen her şey dahilden çıkmayacağız ama bu konuda önemli adımlar atacağız" şeklinde konuştu.