Osmangazi'den 4 park fiyatına bir park

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Küçükbalıklı Çocuk ve Dinlenme Parkı'nın kamulaştırmalar nedeniyle 4 park fiyatına mal olduğun

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Küçükbalıklı Çocuk ve Dinlenme Parkı'nın kamulaştırmalar nedeniyle 4 park fiyatına mal olduğunu söyledi.

Osmangazi Belediyesi, çarpık yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı Küçükbalıklı Mahallesi'ne soluk aldıracak Küçükbalıklı Çocuk ve Dinlenme Parkı'nı törenle hizmete açtı. Törene Bursa Milletvekili Ali Kul, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen ve çok sayıda davetli katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çarpık yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı bölgede hizmet vermenin çok zor olduğunu söyledi. Dündar, "Bu parkı yapabilmek için yaklaşık 750 bin TL kamulaştırma yapılırken, park 175 bin TL'ye mal edildi. Yani kamulaştırma parasıyla bölgeye 4 tane daha park yapabilecekken, bu üç parkın parasını bir tane park yapacak arsayı bulmak için harcıyoruz." dedi.

Küçükbalıklı Çocuk ve Dinlenme Parkı, Osmangazi Belediyesi'nce kamulaştırılan 2 bin 107 metrekarelik alan üzerinde gerçekleştirildi. Kamulaştırma çalışmaları kapsamında parseller üzerinde yer alan 3 adet bina yıkıldı. Kamulaştırılan iki parselden elde edilen 2 bin 107 metrekarelik alanda 250 metrekarelik otopark, 100 metrekarelik fitnes alanı, 150 metrekarelik oyun alanı ve 600 metrekarelik yeşil alan düzenlemesi yapıldı.