Marmara Depreminde Hayatını Kaybedenler Saü'de Anılacak

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) düzenlenecek etkinliklerle, 1999 yılındaki Marmara depreminde hayatını kaybedenler anılacak.

17 Ağustos 2010 Salı günü saat 10.00'da SAÜ Rektörlük Binası önünde depremde hayatını kaybedenleri anma toplantısının ardından Kültür ve Kongre Merkezi'nde 'Deprem ve Afet Yönetimi' konulu bir panel düzenlenecek. SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Binnaz Baytekin yaptığı açıklamada, "Sakarya Üniversitesi ve Kızılay Adapazarı Şubesi'nin ortaklaşa hazırladıkları panele bu alanda Türkiye'nin en önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın 'Afet Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar' konusuyla katılacağını"
söyledi. Panelde Prof. Dr. Gündüz Horasan, Doç. Dr. Murat Utkucu, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Serdar Küyük, Arş. Gör. Dilek Özceylan'ın ise, 'Büyük genlikli yansıma fazlarının yer hareketini arttırması', 'Afet Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar', 'Marmara'da Deprem Tehlikesi', 'Deprem Erken Uyarı Sistemi' gibi konuları tartışacakları belirtildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Binnaz Baytekin 17 Ağustos tarihindeki panele tüm Sakaryalıları davet etti.