Üniversiteye kayıtta Ramazan ayı kolaylığı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrenci kayıtlarının iftardan sonra da yapılabilmesi için nöbetçi masa uygulamasına bu yıl da devam edecek.

Rektör Prof.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrenci kayıtlarının iftardan sonra da yapılabilmesi için nöbetçi masa uygulamasına bu yıl da devam edecek.

Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Ramazan ayı sebebiyle öğrencilerin kayıtlarını tamamlamaları için üniversite kampüsünde akşam saat 21.00'e kadar nöbetçi kayıt masası uygulamasının bu yıl da uygulanacağını söyledi. Kayıt yapılan alanda öğrenciler ve aileleriyle sohbet eden Rektör Akınoğlu, 9 bin 841 yeni öğrencinin ÇÜ'ye kayıt yaptıracağı kaydetti. Öğrenci ve ailelerin kayıt alanlarında sıcaktan korunması için izolasyonlu alanlar oluşturduklarını vurgulayan Alper Akınoğlu, bu yıl kayıt yaptıracak 5 bin 555'i erkek, 4 bin 286'sı kız olmak üzere toplam 9 bin 841 yeni öğrenciyle öğrenci sayılarının 40 bine ulaşacağını aktardı.

Üniversite olarak öğrencilerine en iyi eğitim imkanlarını sunmaya çalıştıklarını ifade eden Akınoğlu, getirdikleri kalitenin tercih edilebilirlik oranlarını artırdıklarını söyledi. Kontenjanlarının büyük bir bölümünün dolduğunu sadece yüzde 2 gibi küçük bir oranda açıklarının bulunduğunu kaydeden Akınoğlu, çevre üniversitelerle karşılaştırıldığında bu açığın çok düşük olduğunu ifade etti.

ÇÜ'yü tercin eden 9 bin 841 öğrenci için kayıtların 31 Ağustosta başlayıp 6 Eylülde sona ereceğini kaydeden Akınoğlu, kayıtların büyük bir kısmının ana kampusta yapılacağını dile getirdi.

Akınoğlu, "Ailelerin ve öğrencilerin sıcaktan etkilenmemesi için özel izolasyonlu çadırlar oluşturduk. Harçlar için bankalarda aynı yerde portatif şubeler açtı. Karataş ve Pozantı'daki yüksek okullarımızı tercih edenlerde merkez kampusta kayıt yapacak. Ceyhan, Karaisalı, Kozan ve Yumurtalık meslek yüksek okullarını kazananlar ise kayıtlarını kendi okullarında yaptıracak." ifadesini kullandı.