35 Yıllık Kaporta Ustası Çelik Saç Kullanarak Dış Modifiye Yapıyor

Uşak'ta 35 yıldır kaporta ve boya ustası olan Bayram Telli çelik saç kullanarak otomobillere dış modifiye yapıyor

35 Yıllık Kaporta Ustası Çelik Saç Kullanarak Dış Modifiye Yapıyor
Uşak'ta 35 yıldır kaporta ve boya ustası olan Bayram Telli çelik saç kullanarak otomobillere dış modifiye yapıyor. Yaklaşık 3 ay önce bir müşterinin modifiye yaptırmak için getirdiği otomobilini tamamen çelik saç kullanarak modefiye eden kaporta ustası Bayram Telli bugüne kadar 4 arabayı dış modifiye yaptığını söyledi.
Uşak kent merkezinde 35 yıldır kaporta ve boya ustası olarak çalışan Bayram Telli oğlu Fatih Telli ile birlikte otomobillerin orijinalliğini bozmadan dış modifiye yapıyor. Bir otomobili yaklaşık 3 ay içinde modifiye ettiklerini ifade eden Bayram Telli, çelik saç kullanarak bu işi yapan ilk ustanın kendisi olduğunu iddia etti. Çelik saç kullanılarak yapılan modifiyenin 7 bin 500 ile 10 bin TL arasında masrafı olduğunu kaydeden Bayram Telli şunları söyledi; "35 yıldır kaportacılık yapıyorum. 20 yıl önce de dış modifiye yapmaya başladık. Bugüne kadar 4 otomobili çelik saç kullanarak modifiye ettik. Müşterilerimiz çok memnun kaldı. Biz çelik saç dışında hiçbir malzeme kullanmıyoruz. Otomobilin orijinal halini bozmadan bu işi gerçekleştiriyor. Modifiye ettiğimiz otomobillerin yol tutuşu artıyor, yakıt tasarrufu sağlıyor. Dış modifiye konusunda çok iddialıyız. Dünyada sadece çelik saç kullanarak bu işi yapan biz varız. Bugüne kadar sadece çelik saç kullanarak bu işi yapan hiç kimseyi rastlamadık"dedi.
Babasının yanında çalışan Fatih Telli ise yaklaşık 3 ay önce bir arkadaşının sıfır araba alarak kendilerine getirdiğini ve dış modifiye yapmaya başladıklarını anlatarak, "Bu işi babamdan öğrendim. Modifiye yaptığımız son otomobil çok beğenildi. Dış görünüşü kadar yol tutuşu ve rüzgar panelleri çok beğenildi. Şuanda elimizde bir otomobil daha var"dedi.