Alev topuna dönen otomobildeki 5 kişilik aile canını zor kurtardı

İstanbul'dan Çanakkale'ye tatil için yola çıkan ailenin otomobili, Silivri'de alev alarak yanmaya başladı. İçlerinde 1,5 yaşında bir de bebek bulunan

İstanbul'dan Çanakkale'ye tatil için yola çıkan ailenin otomobili, Silivri'de alev alarak yanmaya başladı. İçlerinde 1,5 yaşında bir de bebek bulunan aile, alev topuna dönen otomobilden son anda çıkarak hayatını kurtardı.

Olay, TEM Otoyolu Silivri mevkiinde saat 06.00 sıralarında meydana geldi. Bir bankada çalışan Mustafa Çamlar (31), 34 FB 9817 plakalı otomobille eşi Didem Çamlar (28), 1,5 yaşındaki çocukları Duru Çamlar, kayınpederi emekli subay Ahmet Gültiken ve kayınvalidesi Nesrin Gültiken ile tatil için Çanakkale'ye doğru yola çıktı. Sürücü Mustafa Çamlar, Edirne istikametine ilerlerken Silivri Gişeleri'ni geçtikten sonra aynadan otomobilinin alev aldığını gördü. Çamlar, yanan otomobili hemen emniyet şeridine çekti. Büyük korku yaşayan aile kendilerini dışarı attı. Didem Çamlar, arkada bebek koltuğunda uyuyan çocukları Duru'yu yaşadığı korku nedeniyle otomobilden çıkarmakta zorlandı. Didem Çamlar, babası Ahmet Gültiken'in de yardımıyla küçük Duru'yu yanan araçtan çıkardı.

Otomobillerinde yangın tüpü bulunmayan ailenin yardımına otomobilin yandığını gören kamyon sürücüleri koştu. Ancak, kısa sürede alev topuna dönen ve zaman zaman patlamaların meydana geldiği otomobili söndürmeyi başaramadılar. Yanan otomobil, olay yerine gelen itfaiye tarafından su ve köpük sıkarak söndürdü. Tamamen yanan otomobil, kullanılamaz hale geldi. Tatilleri zehre dönen ve canlarını zor kurtaran aile ise başka bir otomobille evlerine geri gitti.

Ahmet Gültiken, olayın bir anda meydana geldiğini ve neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyledi. Didem Çamlar ise, olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Didem Çamlar, aracın birden alev aldığını, kendilerini dışarıya güçlükle attıklarını ifade etti.