Kahramanmaraş'ta yıkılmaya yüz tutan tarihi köprüler restore ediliyor

Kahramanmaraş'ta merkeze bağlı Süleymaniye Köyü'nde bulunan tarihi köprülerin restorasyonu için çalışmalar başladı.

Yıllarca sağlam kalan, ancak yı

Kahramanmaraş'ta merkeze bağlı Süleymaniye Köyü'nde bulunan tarihi köprülerin restorasyonu için çalışmalar başladı.

Yıllarca sağlam kalan, ancak yıkılma tehlikesi ile başbaşa kalan köprüler, yapılacak yenileme çalışmaları ile gelecek nesillere daha sağlam bir şekilde aktarılacak.

İl Turizm Eylem Planı içerisinde de yer alan Süleymanlı'daki Kanlı Köprü, Kantarma ve Tekke köprülerinin restorasyon çalışmaları, Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacak.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın girişimleriyle başlatılan ve 2008 yılında projeleri İl Özel İdaresi'nin finansmanı ile gerçekleştirilen köprülerin restorasyonu ile tarihi değerler korunup gelecek nesillere aktarılacak.

İhalesi, Mersin Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan restorelerin ardından çeşitli bölgelerde tarihi koruma çalışmaları devam edecek. Açıklamasında, Ilıca bölgesinin de termal suları, tarihi eserleri ve doğal güzellikleriyle turizm merkezi olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Vali Tanılır, "Termal turizmin yanı sıra bu bölgede de tarihi eserlerimizin restorasyonuna başladık. Kale, çeşme, hamam ve tarihi yolun tarihi dokuya uygun bir şekilde restoresini esas alan çalışmalarımız devam ediyor." dedi.