GSO'nun önderliğinde Pakistan'a iki kamyon yardım gönderildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Kızılay Gaziantep Şubesi ortaklığında başlatılan Pakistan'a yardım çağrısına iş dünyası büyük destek verdi. GSO Başkan

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Kızılay Gaziantep Şubesi ortaklığında başlatılan Pakistan'a yardım çağrısına iş dünyası büyük destek verdi. GSO Başkanı Nejat Koçer ve Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Bahadır Yetkin, destek veren işadamlarına teşekkür etti.

Gaziantep'ten bugün iki kamyon dolusu eşyanın yola çıktığını belirten Koçer, Gaziantepli sanayicilere, duyarlılıklardan dolayı teşekkür etti. Yardımların devam edeceğini belirten Koçer, yardım konusunda yoğun bir talep olduğunu ifade etti. Şu ana kadar çok sayıda işadamının yardım çağrısına olumlu destek verdiğini kaydeden Koçer, herkesin elinden geleni yapmaya çalıştığını vurguladı.

Merinos Halı'nın 1 TIR dolusu halı bağışladığını açıklayan Koçer, Şölen Çikolata'nın 2 TIR bisküvi, çikolata ve gofret gönderdiğini, Köksan şirketinin de 1 kamyon su bağışladığını dile getirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) başlattığı yardım kampanyası kapsamına GSO üyeleri arasında maddi yardım kampanyası başlattıklarını hatırlatan Koçer, şöyle devam etti: "Sel felaketinin hemen ardından başlattığımız kampanyaya 500 bin TL'lik yardıma başta Sanko Holding olmak üzere Gaziantep'teki birçok sanayicimiz ve kuruluşumuz destek oldu. Nakdi yardımların yanında ayni yardımlar için de Kızılay Gaziantep Şubesi ile birlikte ortak çalışmamızı sürdürüyoruz. Pakistan'a kendi ürünlerini göndermek isteyen Gaziantepli sanayicilerimiz, Kızılay vasıtasıyla bu ürünlerini güvenli ve seri bir şekilde Pakistan'da muhtaç insanlara ulaştırabilecek. Yardım etmek isteyen üyelerimizin gereken tüm işlemler için GSO Genel Sekreterliği'ne başvurmalarını bekliyoruz."

Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Bahadır Yetkin de desteklerinden dolayı Koçer'e teşekkür etti. Yetkin, şunları aktardı: "Pakistan sel felaketinde sıkıntıda olan kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlattım. Bu konuda çalışmalarımıza çok hassas bir şekilde devam ediyoruz. Bütün Gaziantepli sanayici ve işadamlarımızın ayni yardımlarını bekliyoruz. Küçük büyük demeden tüm yardımlar birikerek hepsi Pakistan'a gidecek. Yapılacak tüm yardımlar için şimdiden teşekkür ediyoruz."

Yetkin, yapılacak tüm yardımların Kızılay'ın ayniyat makbuzu karşılığında teslim alınacağını ve yardımların Bakanlar Kurulu kararı ile vergiden düşürüldüğünü sözlerine ekledi.